promotional banner

Νέα θεραπεία κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε πειραματικό στάδιο


Νέα μέθοδο σε πειραματικό στάδιο έχουν εφαρμόσει ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε τρία άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση, σύμφωνα με άρθρο του ιατρικού περιοδικού «Journal of Τranslational Μedicine».

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους ασθενείς που ήταν παράλυτος μπορεί να τρέχει και να οδηγεί ποδήλατο, ο δεύτερος απέκτησε ξανά την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεών του και ο τρίτος έπαψε να έχει κρίσεις.

Σε αυτά τα άτομα έγινε έγχυση εκατομμυρίων κυττάρων τα οποία πάρθηκαν από τον λιπώδη ιστό τους. Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δε θεωρούνται επιστημονική απόδειξη καθώς δεν συγκρίθηκαν με αυτές που δεν έλαβαν τη θεραπεία και ότι οι βλάβες στο νευρικό σύστημα συνεχίζουν να υφίστανται.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν πως η νέα μέθοδος που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια ασφαλή και απλή θεραπεία.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια η οποία καταστρέφει τη μυελίνη των νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταδώσουν μηνύματα.