promotional banner

Ανανέωση της σελίδας Δημιούργησαν ρύζι που δεν χρειάζεται βράσιμο!


Η νέα ποικιλία ρυζιού θεωρείται «μάννα» για τα υποσιτιζόμενα παιδιά της χώρας

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, Ινδοί επιστήμονες δημιούργησαν μία νέα ποικιλία ρυζιού, η οποία για να μαγειρευτεί χρειάζεται μόνο να μουσκευτεί.

Η ανακάλυψη των επιστημόνων θεωρείται το «μάννα» για τα παιδιά που υποσιτίζονται στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι -περίπου το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού- βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας.

Ομάδα επιστημόνων του Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών Ρυζιού στην Ορίσα εμπνεύστηκαν από το αποκαλούμενο «μαλακό ρύζι» (κομάλ σαούλ στα Ινδικά), που φύεται στο βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο του Ασαμ και το οποίο, σύμφωνα με την τοπική παραδοσιακή συνταγή, μουσκεύεται όλη τη νύχτα σε νερό και την άλλη μέρα τρώγεται με κρεμμύδια, χωρίς βράσιμο.

Το σοβαρότερο μειονέκτημα της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι ότι έχει πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση.

Ωστόσο, οι Ινδοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πιο αποδοτικό υβρίδιο (με την ονομασία «Αγκουνιμπόρα»), διασταυρώνοντας την ποικιλία του Ασαμ με μία άλλη ποικιλία κανονικού ρυζιού υψηλής στρεμματικής απόδοσης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ».

Οι δοκιμές έδειξαν ότι η νέα ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε διαφορετικά κλίματα.

Στόχος των Ινδών επιστημόνων είναι η παραγωγή ενός ρυζιού που να μπορεί εύκολα να καταναλωθεί από τα εκατομμύρια των φτωχών της χώρας -και όχι μόνο- απλώς με το να το μουσκεύουν.

Εκθεση του βρετανικού Ινστιτούτου Ερευνας για την Ανάπτυξη έδειξε ότι, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ινδία ανέβηκε κατά μέσο όρο 4% μεταξύ των ετών 1980-2005, το ποσοστό των ελλιποβαρών παιδιών, ηλικίας κάτω των τριών ετών, μειώθηκε μόνο 6% - από το 52% στο 46% την ίδια περίοδο.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς πως η οικονομική ανάπτυξη θα συμβαδίζει με τη βελτιωμένη διατροφή, ωστόσο, τα στοιχεία για τους Ινδούς πολίτες που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό διαψεύδουν τις προβλέψεις των επιστημόνων», αναφέρεται στην έκθεση.

Σχέσεις και Σεξ - 3 άρθρα κάθε μέρα. Στις 11 το πρωί στις 5 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.
Αρκάς - Κάθε βράδυ στις 11:30
Πρόγνωση Καιρού - Κάθε βράδυ στις 11:45
Σαν Σήμερα - Κάθε βράδυ στις 00:00
Εναλλακτική αθλητική ενημέρωση - Κάθε βράδυ 00:00-02:00