promotional banner

Δύσκολες στιγμές για την Άννα Καλουτά


Διάχυτη είναι η ανησυχία των θαμώνων κεντρικής καφετέριας, επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη. Η αγαπημένη τους Αννα Καλουτά που συνήθιζε να πίνει τον πρωινό καφέ της εκεί έχει να φανεί περίπου ένα μήνα.

Η Αννα Καλουτά βρίσκεται στο κρεβάτι ανήμπορη ύστερα από μία ατυχή στιγμή μέσα στο σπίτι της: έπεσε και χτύπησε σοβαρά. Ο προσωπικός της γιατρός, αλλά και ο ορθοπεδικός που την επισκέφτηκαν της χορήγησαν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ετσι, αντιμετωπίζει τα προβλήματα στο σπίτι της. Δίπλα της βρίσκεται συνεχώς η κυρία Νικολέτα, η γυναίκα που βοηθάει την ηθοποιό καθημερινά, αλλά και δύο πολύ δικοί της άνθρωποι: ο Πάνος Κατσάνης, τον οποίο η Αννα Καλουτά αποκαλεί «γιο της» και ο βαφτισιμιός της, ηθοποιός Σπύρος Θεοδόσης.

«Η αλήθεια είναι ότι έχει επιδεινωθεί η κατάστασή της. Σ’ αυτό βέβαια προστίθεται και το βάρος της ηλικίας, μη γελιόμαστε. Υπάρχει πάντως μόνιμος γιατρός που την παρακολουθεί πολύ συχνά» λέει ο Σπύρος Θεοδόσης.

Από τον ίδιο πληροφορηθήκαμε και πώς είναι η καθημερινότητα της μεγάλης μας ηθοποιού. «Θυμάται τα πάντα, όλη τη ζωή της. Οχι μόνο τα διηγείται, αλλά μπορεί να σας πει νούμερα από το 1930. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει μεγάλο κύκλο ζωής. Μία ηθοποιός που υπηρέτησε το θέατρο εβδομήντα χρόνια ως πρωταγωνίστρια».

Πριν από μερικά χρόνια έχασε το θέατρο «Καλουτά», το οποίο σήμερα λειτουργεί σαν σούπερ μάρκετ στην οδό Πατησίων, κι αυτό της στοίχισε πάρα πολύ. Αυτός ήταν και είναι ο μεγάλος της καημός. Και το μεγάλο όνειρό της είναι να ζήσει και να δει να ανοίγει το Δημοτικό Θέατρο Αθήνας, που θα φέρει το όνομά της».

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ειρήνη-Άννα Καλουτά του Στεφάνου, ηθοποιός, πρωταγωνίστρια και θιασάρχης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.

Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας. Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα "Καλουτάκια", παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.

Έχει συμμετάσχει σε επιθεωρήσεις των γνωστότερων επιθεωρησιογράφων σε οπερέτες όπως: "Γλυκειά Νανά", "Διαβολόπαιδο", "Βαφτιστικός" , "Μοντέρνα κορίτσια" κ.ά. του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, "Γυναίκα του δρόμου", "Απάχηδες των Αθηνών", "Οι πειρατές" κ.ά. του Νίκου Χατζηαποστόλου, στη "Νυχτερίδα" του Γιόχαν Στράους, σε μουσικές κωμωδίες: "Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά" των Γιανουκάκη - Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως "Το Φυντανάκι" του Χορν, σε πρόζα "Το πανηγύρι" του Χορν, σε κωμειδύλλια: "Αγαπητικός της βοσκοπούλας", "Γκόλφω", "Μαρία Πενταγιώτισσα" και άλλα πολλά.

Επί 15 χρόνια έκανε περιοδείες στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και Ν. Ζηλανδία. Εμφανίστηκε στη "Salle de Gaveau" στο Παρίσι 1950, στο "Κάρνεγκυ Χωλ" στη Νέα Υόρκη το 1954, στο "Palace Theatre" στο Λονδίνο 1968 κ.α.

Ηχογράφησε με την αδελφή της Μαρία πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά: "Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά", "Γερακίνα", "Οι κερασιές", "Η βροχή", "Βεμ - Βεμ". Οι δε εμφανίσεις της στην τηλεόραση δεν έχουν μέχρι σήμερα εκλείψει.

Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έχει τιμηθεί με πλείστα διπλώματα ελληνικών πρεσβειών για τις περιοδείες της και ακόμη με πολλές στρατιωτικές μνείες για τη ψυχαγωγία του Στρατού. Έμεινε θρυλική στις πολεμικές επιθεωρήσεις του 1940 ίδιαίτερα στο "Ευζωνάκι" αλλά και αργότερα σε ρόλους "Σμυρνιάς".

Δίκαια χαρακτηρίστηκε "Βασίλισσα της Επιθεώρησης" και μία από τις άξιες διαδόχους της στο είδος θα μπορούσε να θεωρηθεί η Ρένα Βλαχοπούλου

Η Άννα Καλουτά διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα σε νεαρή ηλικία.

Σχέσεις και Σεξ - 3 άρθρα κάθε μέρα. Στις 11 το πρωί στις 5 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.
Αρκάς - Κάθε βράδυ στις 11:30
Πρόγνωση Καιρού - Κάθε βράδυ στις 11:45
Σαν Σήμερα - Κάθε βράδυ στις 00:00
Εναλλακτική αθλητική ενημέρωση - Κάθε βράδυ 00:00-02:00