promotional banner

Πες μου τι τρως, να σου ποιά είσαι;


Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι τροφές που καταναλώνεις, επηρεάζουν τη σιλουέτα και την ενέργεια που έχεις μέσα στη μέρα. Όμως, ένα σκορδόψωμο, λίγη κανέλα στον καφέ, μπορεί να επηρεάσει και το χαρακτήρα σου αλλά και τη σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί οι τροφές που καταναλώνουμε αφήνουν μια ξεχωριστή μυρωδιά στο σώμα μας, η οποία μπορεί να αλλάξει και το χαρακτήρα και τη σχέση σου με τον περίγυρο σου.

Τα λαχανικά: αν ανήκεις στην κατηγορία των χορτοφάγων, μάθε ότι όσοι καταναλώνουν λαχανικά διαχέουν στην ατμόσφαιρα μια μυρωδιά πολύ πιο ελκυστική σε σχέση με τους κρεατοφάγους, τουλάχιστον σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Τσαρλς στην Πράγα. Οι εθελόντριες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, υποστήριξαν ότι βρήκαν πιο ελκυστική τη μυρωδιά των αντρών χορτοφάγων σε σχέση με εκείνη των κρεατοφάγων.

Την κανελώνεις την οδήγηση; Μια τελευταία έρευνα έδειξε ότι η μυρωδιά της κανέλας μπορεί να βελτιώσει αισθητά τις ικανότητες σου στην οδήγηση και κυρίως στο επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσης. Επιπλέον, ένας καπουτσίνο ή μια λεμονάδα είναι ότι πρέπει (και με την επιστημονική βούλα) για να οδηγήσεις καλύτερα και με πιο ξεκάθαρη σκέψη. Αντίθετα, αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τα αγαπη΄μενα σου σκορδόψωμα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, τα πράγματα είναι σκούρα. Το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να μειώσει ταυτόχρονα και την διαύγεια των αντανακλαστικών σου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μέντα και φύγαμε! Κι όμως το μασούλημα λίγης μέντας μπορεί να βελτιώσει αισθητά τη φυσική σου αντοχή. Έρευνα που έγινε σε 40 αθλητές, έδειξε ότι η κατανάλωση μέντας βελτίωσε τις επιδόσεις του στο τρέξιμο, στη μυική δύναμη, ακόμα και στον αριθμό των πους- απς που πραγματοποίησαν, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωσαν μέντα. Όπως υποστηρίζεται, το άρωμα της μέντας είναι αυτό που βελτιώνει τη διάθεση εκείνου που το καταναλώνει!

Έλα να λε(μονιάσουμε): ένα φρεσκοστιμμένο λεμόνι είναι φάρμακο για εσένα. Ακόμα και η μυρωδιά του λεμονιού μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που σου λείπει και να σε κάνει να αισθανθείς πιο υγιής άμεσα. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ερευνητικό κέντρο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας, αισθάνονταν καλύτερα μέσα σε ένα δωμάτιο που ευωδίασε λεμόνι ή έχοντας καταναλώσει μια γλυκιά λεμονάδα.

Με ροδόνερο θα σε λούσω: κάτι ήξερε η γιαγιά σου που σου έφτιαχνε γλυκό τριαντάφυλλο να τρως. Φαίνεται πως το τριαντάφυλλο μπορεί να σε γεμίσει ευχαρίστηση. Γερμανοί ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που έδειχναν μια αγάπη για τα τριαντάφυλλα σε κάθε τους μορφή, κοιμόντουσαν καλύτερα και έβλεπαν πιο ευχάριστα όνειρα.

Πες μας τι πίνεις: αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καφέ, τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας είναι αισιόδοξα. Ο φρεσκοκομμένος καφές φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να μειώνει την ένταση και να σε ηρεμεί. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στη επίδραση που έχουν στα εγκεφαλικά κύτταρα οι φρεσκοκομμένοι κόκκοι καφέ.

Τέλος, αν βρίσκεις τον εαυτό σου να έλκεται από την διαφορετική μυρωδιά που έχει ο ιδρώτας κάποιου που γνώρισες πρόσφατα, μάλλον το μητρικό σου ένστικτο είναι αυτό που μιλάει και σου λέει ότι αυτός ο άντρας μπορεί να γίνει ο πατέρας των παιδιών σου. Έρευνες έδειξαν ότι η μυρωδιά του ιδρώτα μπορεί να πείσει μια γυναίκα για το αν τα γονίδιά της ταιριάζουν με αυτά του άλλου. Ταυτόχρονα, η καλή μυρωδιά του ιδρώτα μιας γυναίκας μπορεί να μας πει κατά πόσον είναι γόνιμη, ειδικά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα, η μυρωδιά που αναδύει μια γυναίκα είναι πιο ελκυστική.

  • Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού κάθε βράδυ 15 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
  • Εναλλακτική αθλητική ενημέρωση κάθε βράδυ μετά τα μεσάνυχτα
  • Αρκάς - Κάθε βράδυ στις 11:30
  • Σχέσεις και Σεξ: 3 άρθρα κάθε μέρα. Στις 11 το πρωί στις 5 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.