promotional banner

Συνέντευξη του Φιντέλ Κάστρο στον Όλιβερ Στόουν


Είναι η τρίτη συνέντευξη που δίνει ο Φιντέλ Κάστρο στον Στόουν. Οι δύο πρώτες είχαν δοθεί το 2003 και το 2004.

Το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι Telesur ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι πολύ σύντομα θα προβάλει και τρίτη συνέντευξη που πήρε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν από τον Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με τη διαφήμιση που προβάλλεται στην επίσημη κουβανική ιστοσελίδα cubadebate.cu, «κατ' αποκλειστικότητα για τη Λατινική Αμερική ο Όλιβερ Στόουν παίρνει συνέντευξη από τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο». Στην ιστοσελίδα προστίθεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Κούβας εμφανίζεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Στις εικόνες φαίνεται ο 83χρονος ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ντυμένος με λευκό πουκάμισο, να συνομιλεί με τον Στόουν ο οποίος την Δευτέρα βρισκόταν στη Βενετία, μαζί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Νότια του συνόρου».

Η συνέντευξη με τον Κάστρο κινηματογραφήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Στόουν είχε μεταβεί στην Κούβα για να πάρει συνέντευξη από τον Ραούλ Κάστρο στο πλαίσιο της έρευνάς του για το ντοκιμαντέρ που γύριζε για τον Τσάβες, ο οποίος θεωρείται «ιδεολογικό τέκνο» του Φιντέλ Κάστρο.

Είναι η τρίτη συνέντευξη που δίνει ο Φιντέλ Κάστρο στον Στόουν. Οι δύο πρώτες είχαν δοθεί το 2003 και το 2004.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κάστρο ανέφερε σε άρθρο του στον Τύπο της Κούβας ότι συζήτησε πρόσφατα με τον Όλιβερ Στόουν τα πολιτικά λάθη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.