promotional banner

Ακατάλληλο να οπλοφορεί το15% των αστυνομικών


Το 15% με 20% των αστυνομικών δεν θα έπρεπε να οπλοφορεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο τι ένα πεντηκοστό των αστυνομικών έχει περάσει από ψυχοτεχνικές δοκιμασίες από τον περασμένο Φεβρουάριο που ξεκίνησε το μέτρο μέχρι σήμερα, γεγονός που σημαίνει ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σε αρκετά χρόνια.

Η υποχρεωτική εξέταση όλων των αστυνομικών από επιτροπή ψυχιάτρων αποφασίστηκε μετά το αιματηρό επεισόδιο έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο αρχιφύλακας που είχε σκοπιά άρχισε να πυροβολεί χωρίς λόγο, τραυματίζοντας υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλο, ενώ είχαν σημειωθεί και αυτοκτονίες αστυνομικών με τα υπηρεσιακά τους όπλα.

Το μέτρο της εξέτασης άρχισε να εφαρμόζεται αμέσως μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, όμως προχώρησε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς κυρίως κατά την περίοδο των ευρωεκλογών, την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών.

Ως εκ τούτου, μόνο 1.000 από τους 50.000 αστυνομικούς έχουν υποβληθεί σε ψυχοτεχνικά τεστ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το 3% των αστυνομικών που τους αφαιρέθηκε το όπλο θα επανεξεταστεί ώστε η υγειονομική επιτροπή να αποφανθεί με βεβαιότητα αν είναι ικανοί να φέρουν οπλισμό.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων υποστηρίζει ότι το ποσοστό των αστυνομικών που έχουν κριθεί ως τώρα ακατάλληλοι να οπλοφορούν ανέρχεται στο 15% με 20%, καθώς προηγήθηκαν στα τεστ εκείνοι που είχαν προβλήματα υγείας και έπαιρναν, μεταξύ άλλων, ψυχοφάρμακα.[ΠΗΓΗ]