promotional banner

Αφιέρωμα: ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ !!! + 2 Βίντεο


National Geographic – Κατσαρίδες

Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο να ξεφορτωθεί τις κατσαρίδες όταν αυτές εισβάλλουν σε κάποιο προσωπικό του χώρο. Έτσι οι κατσαρίδες με πάνω από 4000 είδη στον κόσμο και την ικανότητα να τρέχουν με ταχύτητα 90MPH,γίνονται ένας μεγάλος μπελάς. Δείτε το σύντομο ντοκιμαντέρ από το National Geographic.




Νεο απωθητικό για κατσαρίδες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge


Εάν έιχατε ποτέ κατσαρίδες, θα γνωρίζετε ότι μπορούν να χωρέσουν σχεδόν οπουδήποτε.;

στην κουζίνα ή το μπάνιο σας.
Τα , έντομα εκκρίνουν ένα λάδι-και-γαλάκτωμα νερού για να δημιουργηθουν τριβές ώστε να μπορούν να μείνει σε μια επιφάνεια και να σέρνονται.

Οι ερευνητές λένε ότι απωθητικό αυτό«απορροφά το μέρος των υδάτων, τη μείωση των τριβών των εντόμων σε κάθετες επιφάνειες από 40 τοις εκατό.

Το απωθητικό, με το οποίο μπορεί να ψεκάζονται οι επιφάνειες θα επηρεάσει επίσης μυρμήγκια, κατσαρίδες, τερμίτες και ακρίδες. Η δυνατότητα εφαρμογής είναι ευρύ: σε καλλιέργειες, έπιπλα, σωλήνες ventiliation, παπούτσια, δοχεία και μπουκάλια μωρό έχουν όλα αναφερθεί.

Φυσικά, το απωθητικό δεν είναι απολύτως αποτελεσματική στο βαθμό που θα σκοτώσει τα έντομα

Η συγκεκριμένη ανακάλυψή »θα εμφανιστεί στις 6 Νοεμβρίου θέμα της Εφημερίδας της Royal Society: Interface.


Κατσαρίδα κατάσκοπός!


Οι ερευνητές στην Καλιφόρνια αναπτύσσουν μια κατσαρίδα ρομπότ που μπορεί να συναρμολογηθεί σε μια ώρα,να κινείται γρήγορα, και να επιβιώνει πέφτοντας από πολύ ψηλά.Σύμφωνα με τα στοιχεία το νέο ρομπότ μπορεί να τρέχει κατά μήκος του εδάφους στα 5 μέτρα ανα δευτερόλεπτο.! Καλύτερο από όλα, είναι το ευέλικτο πλαίσιο DASH το οποίο τής επιτρέπει να διατηρεί την ανίχνευση ακόμη και μετά από πτώση ύψους έως και 92 μέτρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το ενδιαφέρον για το στρατό των ΗΠΑ, o οποίος ήδη αναζητεί κατασκόπους ρομπότ, μικροσκοπικών διαστάσεων εμπνευσμένα από έντομα, είναι έκδηλο. Εν τω μεταξύ, γίνεται προσπάθεια για να βελτιωθεί με διάφορα υλικά, ώστε το ”έντομο” να έχει καλύτερη δυνατότητα στροφής, καθώς και καλύτερη κινητικότητα στο έδαφος.

[ΠΗΓΗ]


Διαβάστε αύριο: Αφιέρωμα: Ποντίκια!!!