promotional banner

Πώς θα αποφύγετε τη σαλμονέλωση;


Η σαλμονέλωση προκαλείται από την κατανάλωση τροφών μολυσμένων με βακτήρια σαλμονέλας. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά και σοβαρή διάρροια.

* Η σαλμονέλωση μπορεί να προέλθει από πολλές τροφές, όπως τα λαχανικά. Ωστόσο η μόλυνση από σαλμονέλα είναι πιο συνήθης σε ζωϊκά προϊόντα όπως τα αυγά, το γάλα τα πουλερικά και το βοδινό.
* Η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μολύνει περιττώματα οικιακών ζώων και να μεταδοθεί σε ανθρώπους που δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επαφή με ζώα ή με τα περιττώματά τους.
* Το καλό μαγείρεμα της τροφής συνήθως εμποδίζει τη σαλμονέλωση.
* Μην επιτρέπετε μη μαγειρεμένο κρέας να έλθει σε επαφή με άλλα τρόφιμα που είναι ήδη μαγειρεμένα.
* Να πλένετε τα χέρια και τα σκεύη συχνά, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την παρασκευή τροφής.