promotional banner

Σοκολάτα, Κακάο, Κατάθλιψη


Μια μελέτη για την επίδραση που ασκούν η Σοκολάτα και το Κακάο στην ψυχική και σωματική υγεία.

Έχετε ακούσει για τη θεoβρωμίνη και τη σεροτονίνη; Πιστεύετε ότι έχετε εξάρτηση απο τη σοκολάτα; Οι λέξεις βουλιμία, κατάθλιψη, άγχος, σας αφορούν; Ξεσπάτε στη σοκολάτα όταν είσαστε σε κατάθλιψη; Πιστεύετε οτι δίνετε καλή σοκολάτα στα παιδιά σας; Ποιές είναι οι καλές ποιότητες κακάο και πως επηρεάζουν τη σοκολάτα; Θα εκπλαγείτε, όταν διαβάσετε τι μπορεί να σας πεί ένας Ψυχίατρος με μια καλά τεκμηριωμένη μελέτη.

Εξετάσαμε περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες και ανακοινώσεις, δημοσιευμένες έως και το Δεκέμβριο του 2006, σχετικές με το κακάο, τη σοκολάτα και την κατάθλιψη, από ιατρικής και ψυχιατρικής απόψεως, με έμφαση στην ποιότητα και στην επίδραση στην ψυχική σφαίρα. Ιδιαίτερα αναλύσαμε τη σχέση της λαχτάρας για τη σοκολάτα, με το άγχος, την κατάθλιψη, τη βουλιμία, τον αναφερόμενο "εθισμό", την ευφορία και την αφροδισιακή δράση που προκαλεί. Συνοψίσαμε τα αποτελέσματα της εργασίας μας, σε πάνω από 80 σελίδες A4, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά, αλλά και νέα και εντυπωσιακά δεδομένα.

Το κακάο και η σοκολάτα, είναι αντικείμενο έρευνας για περισότερο από 3.000 χρόνια. Οι πολλές συνδέσεις ανάμεσα στη σοκολάτα, στο κακάο και στην κατάθλιψη, είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένες. Ιδιαίτερα μάλιστα καλά στην άτυπη κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι μια συχνή κατάσταση της διάθεσης του ανθρώπου. Προσπαθήσαμε να γράψουμε απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό, όσες χημικές και νευροφυσιολογικές αναφορές ήταν αναγκαίες, δίνοντας πολλές εξηγήσεις και επεξηγηματικά παραρτήματα σχετικά με τα συστατικά της σοκολάτας και την επίδραση στην κατάθλιψη και το άγχος. Μετά από την ανάγνωση αυτής της μελέτης μας, θα αναστατωθείτε απο τα τόσα πολλά κοινά λάθη και τους μύθους που κυκλοφορούν, γύρω απο τη σοκολάτα. Θα ενημερωθείτε πρακτικά και θεωρητικά, πως να επιλέγετε για εσας και τους αγαπημένους σας, την καλύτερη δυνατή ωφέλεια και απόλαυση, από το πιό αγαπημένο τρόφιμο στη γή.