promotional banner

Πως να κάνετε διακοπές στη Νέα Υόρκη χωρίς χρήματα!


Πιστεύετε ότι η Νέα Υόρκη είναι ακριβή;

Πως είναι αδύνατο να περάσει κανείς εκεί ένα απολαυστικό τετραήμερο χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Ο Ρομπ Γκρέιντερ, συγγραφέας του ταξιδιωτικού οδηγού «Τhe Cheap Βastard΄s Guide to Νew Υork City» («cheap bastard» σημαίνει κάτι σαν «τσιγκούναρος», αλλά στις εποχές που ζούμε, ουδείς θα σας παρεξηγήσει αν το ερμηνεύσετε και ως «μπατίρης»...)
αποδεικνύει στη «Guardian» πως όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος.

1η ΗΜΕΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ
09.00

Αρχίστε την επίσκεψή σας παίρνοντας το φέρι του Στέιτεν Άιλαντ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δει κανείς τη Νέα Υόρκη. Πάρτε το φέρι από το Whitehall Τerminal στο Λόουερ Μανχάταν και όταν φτάσετε στο Στέιτεν Άιλαντ, κάντε αναστροφή και πάρτε το επόμενο φέρι που επιστρέφει. Η βόλτα είναι δωρεάν και διαρκεί περίπου μια ώρα.

http://nyc.gov/dot
13.00

Ανηφορίστε στο Μπρόντγουεϊ μέχρι τη Γουόλ Στριτ για ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής στην ιστορική εκκλησία Τrinity. Διαρκεί μία ώρα και αρχίζει κάθε Πέμπτη στις 13.00. http://trinitywallstreet.org
19.00

Παρ΄ ότι οι τιμές για τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ φτάνουν εύκολα τα 100 δολάρια, μπορείτε να δείτε σχεδόν όλες τις παραστάσεις στο οφ-Μπρόντγουεϊ ως εθελοντής ταξιθέτης. Επικοινωνήστε με το θέατρο τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή σας και κάντε «κράτηση». Παρουσιαστείτε στο θέατρο περίπου μία ώρα νωρίτερα ώστε να συνοδεύσετε τους θεατές στις θέσεις τους και λίγο πριν σβήσουν τα φώτα, βρείτε κι εσείς μια θέση και απολαύστε την παράσταση!

http://nytw.org
http://ps122.org
http://cherrylanetheatre.org

2η ΗΜΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12.00

Η Τάιμς Σκουέαρ κατακλύζεται από τουρίστες- εσείς όμως μπορείτε να τη δείτε «εκ των έσω» με μια δωρεάν 90λεπτη ξενάγηση.

http://timessquarenyc.org
16.00

Απολαύστε τα πιο γνωστά μουσεία της Νέας Υόρκης εντελώς δωρεάν, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα ελεύθερης εισόδου της Παρασκευής. Το θρυλικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (moma.org) προσφέρει δωρεάν είσοδο από τις 16.00 έως τις 20.00- να ξέρετε, όμως, ότι θα πρέπει να περιμένετε σε ουρά. Το Μουσείο Αμερικανικής Λαϊκής Τέχνης, ακριβώς δίπλα (folkartmuseum.org) έχει ελεύθερη είσοδο 17.30-19.30, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney 18.00-21.00 (whitney.org), το Αsia Society 18.00-21.00 (asiasociety.org) και το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας 17.00-20.00 (icp.org).

21.00

Πώς θα σας φαινόταν μια βραδιά γεμάτη μουσική και χωρίς καθόλου έξοδα; Το Ρostcrypt Coffee Ηouse, στο κάμπους του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, είναι ένας από τους σπουδαίους μυστικούς θησαυρούςτης Νέας Υόρκης. Από το 1964 μέχρι σήμερα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, αυτός ο μικρός χώρος (οι θέσεις δεν ξεπερνούν τις 25) πλημμυρίζει ήχους μουσικής folk, φιλοξενώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους.

http://postcrypt.org
3η ΗΜΕΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
09.00

Μπορείτε να αρχίσετε τη μέρα σας με ένα δωρεάν μάθημα γιόγκα στο Lululemon, στη Γιούνιον Σκουέαρ. http://lululemon.org
11.00
Περάστε απέναντι στη «λαϊκή αγορά» της Γιούνιον Σκουέαρ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν μερικά από τα πιο φρέσκα και τα πιο νόστιμα φρούτα, λαχανικά, τυριά και αρτοποιήματα της Νέας Υόρκης.

http://cenyc.org/greenmarket
15.00

Εξερευνήστε το Σέντραλ Παρκ, με ξεναγήσεις από εθελοντές που ξέρουν και αγαπούν τη δουλειά τους από το Central Ρark Conservancy (centralparknyc.org). Μετά την ξενάγηση, μπορείτε να δανειστείτε δωρεάν ένα Field Day Κit από το Νorth Μeadow Recreation Center (στα μισά του πάρκου, στην 97η οδό): περιλαμβάνει από μπάλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, μέχρι φρίσμπι και χούλα χουπ!

4η ΗΜΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
11.00

Ξεναγηθείτε δωρεάν στην Οrchard Street, μία από τις πιο hip γειτονιές της Νέας Υόρκης. Πουθενά αλλού δεν θα δείτε την παλιά Νέα Υόρκη να συνυπάρχει με την υπερμοντέρνα, την παρακμή να συνυπάρχει με το τρέντι, όπως στο Lower Εast Side. Οι δίωρες ξεναγήσεις αρχίζουν στις 11.00 κάθε Κυριακή από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

http://lowereastsideny.com
16.00

Κάθε Κυριακή απόγευμα, η υπέροχη Μάρτζορι Έλιοτ καλωσορίζει τους λάτρεις της τζαζ στο διαμέρισμά της στο Βόρειο Χάρλεμ για ένα δωρεάν κονσέρτο. Το κονσέρτο αρχίζει στις 16.00 και η διεύθυνση είναι 555 Εdgecombe Αvenue.

21.30

Γελάστε μέχρι δακρύων στη δωρεάν παράσταση που δίνει κάθε εβδομάδα ο θίασος κωμωδίας- αυτοσχεδιασμού Upright Citizens Βrigade. Η παράσταση όμως είναι δημοφιλής, γι΄ αυτό φροντίστε να πάτε νωρίτερα.

http://ubctheatre.com

Προτάσεις για φτηνή διαμονή

Βig Αpple Ηostel, Μidtown Μanhattan
Ένα hostel με εξαιρετική θέση, δίπλα στην Τάιμς Σκουέαρ και δυο βήματα από το Σέντραλ Παρκ και το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια και ασύρματο Ίντερνετ στους κοινόχρηστους χώρους. Από 35 δολάρια το κρεβάτι ανά νύχτα.

http://bigapplehostel.com
Νew Υork Loft Ηostel, Βrooklyn
Ανακαινισμένο πλινθόκτιστο κτίριο, με αυθεντική ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης. Απλό, σικάτο και φτηνό, δύο τετράγωνα μακριά από σταθμό του Μετρό και με... τζακούζι στον κήπο. Από 23 δολάρια τη νύχτα το κρεβάτι στον κοιτώνα, από 40 δολάρια τη νύχτα κατ΄ άτομο σε ιδιωτικό δωμάτιο.

http://nylofthostel.com
ΑirΒnΒ
Σχεδιασμένη για τον σύγχρονο ταξιδιώτη «χαμηλού κόστους», η ιστοσελίδα προτείνει ελεύθερα δωμάτια σε σπίτια ντόπιων για ενοικίαση. Χάρη στα σχόλια των χρηστών, μπορείτε να αποφύγετε τις κακοτοπιές και να βρείτε τα κρυμμένα «διαμάντια».

http://airbnb.com