promotional banner

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ: Η σχέση θέλει ανανανέωση!


Οι σύντροφοι που συνυπάρχουν πολλά χρόνια δεν πρέπει να παραμελούν τη σχέση τους.

Όταν οι σύντροφοι βλέπουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους θα πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν το μέλλον της σχέσης τους. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό δεν γίνεται, είτε γιατί το ζευγάρι διστάζει να θίξει το θέμα από φόβο μήπως αυτό θεωρηθεί καταπιεστικό, είτε αναβάλλει τη συζήτηση για να βεβαιωθεί ότι όντως όλα πάνε καλά.
Με αυτόν τον τρόπο όμως, το ζευγάρι αποφεύγει να δει άμεσα τις προοπτικές του και αφήνεται να παρασυρθεί από τη ροή των γεγονότων. Μια τέτοια στάση δεν επιτρέπει στους συντρόφους να αισθανθούν ότι αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Έτσι, ξυπνούν μια μέρα και συνειδητοποιούν ότι είναι μαζί για πολλά χρόνια αλλά δεν έχουν σκεφτεί πώς θα συνεχίσουν τη ζωή τους, γεγονός που προκαλεί προβλήματα.

Ποια χαρακτηριστικά έχει μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση που πρέπει να παρακινήσουν τους δύο συντρόφους να φροντίσουν για τη διατήρησή της;

Καλή επικοινωνία: Είναι το κλειδί για την αντοχή της στο χρόνο και στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Μέσα από την επικοινωνία το ζευγάρι χτίζει γερά θεμέλια συνεννόησης και κατανόησης. Όταν ο ένας αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη και το τι θέλει ο άλλος και όταν πρόκειται για σχέση διπλής κατεύθυνσης στην επικοινωνία, τότε υπάρχει μία σταθερή πλατφόρμα.

Συντροφικότητα: Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει κοινό χρόνο μαζί, ώστε να γνωρίζεται καλύτερα μέσα από ευχάριστες ασχολίες. Παράλληλα, χαρακτηριστικό των ζευγαριών σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι ξέρουν πως είναι απαραίτητη και μια δόση αυτονομίας, ώστε ο καθένας να κάνει και κάποια πράγματα για τον εαυτό του έξω από τη στέγη της σχέσης.

Τέχνη στη διαφωνία: Δεν προσβάλλουμε το σύντροφό μας, λέμε την άποψή μας, αλλά δεν προσπαθούμε να την επιβάλουμε. Αγνοούμε μικροπράγματα, αλλά δεν υποτιμούμε τον εαυτό μας και υπερασπιζόμαστε τη γνώμη μας.

Τέλος, η καλή σεξουαλική ζωή είναι σημαντικό στοιχείο μιας μακροχρόνιας σχέσης.