promotional banner

Fast sex ... όπως λέµε fast food!


Της Έφης Τσιβίκα

Το γρήγορο σεξ, όταν γίνεται τρόπος ζωής, βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία, όπως το γρήγορο φαγητό, όταν καταναλώνεται καθηµερινά, βλάπτει τη βιολογική.

Tο σεξ στα… γρήγορα δεν είναι κάτι καινούργιο, σήµερα όµως προβάλλεται περισσότερο και γίνεται για διαφορετικούς λόγους απ’ ό,τι παλιότερα. Αν η γυναίκα του ’50 το έκανε επειδή π.χ. δεν έπαιρνε συναισθηµατική κάλυψη από τον σύντροφό της και δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να εκπληρώσει τα… καθήκοντά της, η σύγχρονη γυναίκα γιατί το κάνει;

Οι παντρεµένοι δεν έχουν χρόνο…
Η καθηµερινότητα, που ούτως ή άλλως κινείται σε γρήγορους ρυθµούς, δεν αφήνει αρκετό χρόνο για σεξ. Αυτό το πρόβληµα το αντιµετωπίζουν κυρίως οι παντρεµένοι, και µάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς. Και δεν πρόκειται για κάτι παράλογο από τη στιγµή που το σεξ πρέπει να γίνει ύστερα από µια κουραστική µέρα στη δουλειά, αφού έχουν ταΐσει και αποκοιµίσει τα παιδιά έχοντας στο µυαλό τους τις υποχρεώσεις και τα άγχη του «αύριο». Το σεξ κάτω από αυτές τις συνθήκες καταντάει µια αγχογόνος διαδικασία χωρίς ευχαρίστηση, µε αποτέλεσµα, ακόµα και αν τελικά βρεθεί κάποιος πρόθυµος να κάνει την αρχή, να παρουσιαστούν τα εξής προβλήµατα:

Στον Άντρα
Προβλήµατα στύσης
Πρόωρη Ή καθυστερηµένη εκσπερµάτιση
Έλλειψη ερωτικής επιθυµίας

Στη Γυναίκα
Έλλειψη επιθυµίας: Την τελευταία φορά που έκανε σεξ ήταν τόσο βιαστική και ο σύντροφός της ήταν τόσο… απών που δεν έχει λόγο να εµπλακεί σε µια διαδικασία που δεν την ευχαριστεί.
Έλλειψη οργασµού: Ακόµα και αν µπει στο ερωτικό παιχνίδι, η απαιτητική καθηµερινότητα τελικά δεν την αφήνει να αφεθεί και να νιώσει τον οργασµό.

…Και οι ελεύθεροι ψάχνουν άλλοθι
Το γρήγορο σεξ είναι η εύκολη λύση κυρίως για τους ελεύθερους, που βιώνουν τη σεξουαλική ζωή µε βάση τα πρότυπα που προβάλλονται. Έτσι υποκρίνονται ότι είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα ψάχνοντας να βρουν κάτι ανάλογο και, όταν τελικά κατακτηθεί ο στόχος, δυσκολεύονται να δείξουν ποιοι πραγµατικά είναι. Οι περισσότεροι παγιδεύονται στο να δείχνουν µια εικόνα η οποία θεωρούν ότι αρέσει στους άλλους. Αν όµως δοθεί χρόνος θα αποκαλυφθούν, άρα το γρήγορο σεξ αποτελεί ένα καλό άλλοθι προκειµένου να µην εισπράξουν µια ενδεχόµενη απόρριψη, µια καλή επιλογή για αυτούς που φοβούνται να ξεγυµνώσουν εκτός από το κορµί και την ψυχή τους, γιατί αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν µε την εικόνα που απαιτείται κοινωνικά. Τελικά όµως η πιθανότητα να δώσει ή να πάρει κανείς ικανοποίηση σε αυτή τη σεξουαλική επαφή είναι πάλι πάρα πολύ µικρή. Τα προβλήµατα που ενδέχεται να εµφανιστούν είναι:

Στον Άντρα
Προβλήµατα στύσης και εκσπερµάτισης: Λόγω του άγχους της επίδοσης πολύ συχνά αντιµετωπίζει προβλήµατα πρόωρης ή αντίθετα καθυστερηµένης εκσπερµάτισης και, για να είναι σίγουρος ότι θα έχει µια τέλεια στύση και θα εντυπωσιάσει, καταφεύγει εύκολα σε φάρµακα ή ακόµα και σκευάσµατα από το διαδίκτυο.

Στη Γυναίκα
Έλλειψη οργασµού: Επειδή λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και σπάνια είναι χαλαρή όταν κάτι γίνεται τόσο γρήγορα, δεν µπορεί εύκολα να νιώσει οργασµό, συχνά προσποιείται και δύσκολα ζητά κάτι από τον παρτενέρ της. Ακόµα όµως και αν το κάνει, δεν θα ζητήσει αυτά που ικανοποιούν την ίδια αλλά αυτά που έχει διαβάσει ή ακούσει ότι ικανοποιούν τους άντρες γενικώς.
Τι πραγµατικά θέλουµε;
Σύµφωνα µε τη µελέτη «Συστατικά για την τέλεια σεξουαλικότητα», που δηµοσιεύτηκε πρόσφατα στο Canadian Journal of Human Sexuality, αυτό που πραγµατικά θεωρούµε τέλεια σεξουαλικότητα δεν είναι οι hot εµφανίσεις και οι τέλειες τεχνικές.
Η ιδανική στύση και ο τέλειος οργασµός έχουν να κάνουν µε το κατά πόσο οι δύο σύντροφοι µπορούν να λειτουργήσουν ως ζευγάρι, να εστιάσουν στα συναισθήµατά τους και να εκφράσουν τον εαυτό τους. Κατά πόσο το γρήγορο σεξ µπορεί να µας τα προσφέρει αυτά; Πιθανότατα, απλώς µας βολεύει γιατί δεν απαιτεί µεγαλύτερη προσπάθεια και δέσιµο και δεν προϋποθέτει να τα έχουµε βρει µε τον εαυτό µας.