promotional banner

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε Sex;


Πόσες φορές είναι το φυσιολογικό; Με αυτή την ερώτηση στα χείλη και αφού έχουν εξαντλήσει πολλές φορές τα περιθώρια της... διαπροσωπικής αντιπαράθεσης φθάνουν πολλά ζευγάρια μπροστά στον σεξολόγο. Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε σεξ;
Η πλειονότητα των ανθρώπων που απευθύνονται στον σεξολόγο πιστεύουν ότι η σεξουαλική ζωή θα έπρεπε να έχει .εβδομαδιαίο ρυθμό. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που κάνουν έρωτα μία φορά το μήνα ή κάθε 15-20 μέρες, έχοντας συνείδηση ότι τοποθέτησαν το σεξ στα περιθωριακά ενδιαφέροντα της ζωής τους.
Ωστόσο, οι σεξολόγοι πιστεύουν πως στα νεαρά ζευγάρια, καθώς και στα ζευγάρια ηλικίας άνω των 50 ετών, το «λίγο σεξ» μπορεί να οδηγήσει σε ρήγμα της σχέσης ή να ευνοήσει τη δημιουργία μιας σωματικής ψυχρότητας που πολλές φορές τείνει να «γλυκαθεί» με την ανάπτυξη τρυφερότητας, η οποία όμως τελικά δεν υποκαθιστά την πληρότητα του σεξ.
Η ψυχολογία θεωρεί ότι η ψυχολογική ηθική αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα του να προστατεύσει κανείς την επιθυμία του χωρίς να προκαλέσει βλάβη στους άλλους. Και αυτό το τελευταίο σημείο είναι που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας σωστής σχέσης, η οποία εξαρτάται (και) από την συχνότητα των ερωτικών επαφών, τόσο για να κερδίσει κανείς την σεξουαλική ικανοποίηση όσο και για να κτίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της ερωτικής πράξης.