promotional banner

Sex: Ρώτα για να μη φας πόρτα!


Το κορίτσι της διπλανής πόρτας κερνάει καφέ και απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις για τις σχέσεις, το σεξ, αλλά και γι' αυτό που τελικά θέλουν οι γυναίκες την ώρα που σβήνει το φως.

Ήταν πραγματικά για λύπηση: ένα εφηβικό πινατούμπο, με κοκοράκι στη φωνή, ακμή στα μάγουλα, ορμονική δραστηριότητα στο ζενίθ και ορμόνες, οι οποίες διεκδικούσαν μερίδιο ευθύνης για την ανώριμη συμπεριφορά.

Το αγόρι, που ήταν διπλανός στα γαλλικά, ήταν άπταιστος σε ό,τι είχε να κάνει με τη σωστή αξάν, αλλά εντελώς εκτός σε απλά γκομενικά ζητήματα. Το τηλεφώνημά του και η παράλογη απαίτηση που είχε από μένα ήταν αρκετά για να αφήσω την άλγεβρα ήσυχη διαπαντός. «Ελα, ο Νίκος είμαι. Να σου πω, μπορείς λίγο να βγάλεις το σουτιέν σου;».

Για μερικά δευτερόλεπτα παρέμεινα στήλη άλατος. Το κοκοράκι στη φωνή του έκανε το ομολογουμένως περίεργο αίτημά του να ακούγεται πέρα για πέρα γελοίο. Βλέπεις, μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμασταν φίλοι με την πιο κλασική έννοια του όρου κι όπως κι αν το κάνεις, από το «γείρε την κόλλα προς το μέρος μου γιατί δεν βλέπω» μέχρι το «μπορείς να βγάλεις το σουτιέν σου» υπάρχει διαφορά.

Ακόμη θυμάμαι τη συνέχεια της συζήτησης: «Θα βγω με την "πώς τη λένε" σήμερα και πρέπει να ξέρω πώς θα βγάλω το σουτιέν της αν χρειαστεί. Τι θα κάνω, μου λες;».

Ηταν πια επίσημο. Αυτό το απόγευμα δεν ήταν για διάβασμα, αλλά για να σώσω την ανθρωπότητα αρχίζοντας από το ραντεβού του Νίκου. Υστερα από αρκετές πρόβες σε ένα μαξιλάρι τυλιγμένο με ένα -ακόμα κι έτσι- σέξι wonderbra, ο Νίκος ήξερε να το κάνει πια με ταχυδακτυλουργική ακρίβεια και με κλειστά μάτια.

Αφού τον κατατόπισα με ύφος σοφής Ινδιάνας, για τεχνικές που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα δει μόνο στο σινεμά, τον άφησα να φύγει σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά και για την επιλογή του να μου εμπιστευτεί αυτό που δεν θα έλεγε ούτε στον επιστήθιο φίλο του. Ηταν η πρώτη φορά που ένας άντρας -έστω και σε άγουρη βερσιόν- με εμπιστεύτηκε, αλλά και το βάπτισμα του πυρός για αυτό που θα ακολουθούσε.

Από τότε που άρχισα να γράφω τη στήλη Ρώτα το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας, εκατοντάδες άντρες ακολούθησαν το παράδειγμα του Νίκου και αναζήτησαν τη συμβουλή ή τη γνώμη μου για το θέμα που τους απασχολούσε.

Κι αν με ρωτάς τι έμαθα μετά από τόσα γράμματα και e-mails, θα σου πω το εξής: σε ό,τι έχει να κάνει με τις γυναίκες, οι άντρες κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Κάπως έτσι παραθέτω το φίνο απόσταγμα της σουρεαλιστικής σοφίας ενός κοριτσιού της διπλανής πόρτας, συμπιεσμένο σε 19 συνήθεις ερωτήσεις, που χρήζουν της ίδιας υπευθυνότητας που επέδειξα κι εκείνο το απόγευμα, που κατάφερα να μεταλλάξω το αγόρι του διπλανού θρανίου σε δεκαπεντάχρονο επιβήτορα με κοκοράκι στη φωνή. Ελπίζω να σε βοηθήσουν, όσο και τον παλιό φίλο μου, ο οποίος την άλλη μέρα ήρθε στην τάξη αδιάβαστος και με το πιο ηλίθιο χαμόγελο ever.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση;

Στην πραγματικότητα, λιγότερο απ' όσο μπορεί να νομίζεις. Την επόμενη φορά που θα είσαι περικυκλωμένος από ζευγάρια, κάνε τον κόπο να τα κοιτάξεις. Βάζω στοίχημα πως θα ανακαλύψεις πολλές όμορφες γυναίκες, οι οποίες συνοδεύονται από όχι και τόσο γοητευτικούς άντρες. Αυτό συμβαίνει γιατί μας απασχολεί περισσότερο το αν είσαι έξυπνος, αστείος, πιστός και γλυκός παρά αν θα περάσεις στο αντρικό next top model.

Φυσικά, δεν είμαστε εξωγήινες. Γι' αυτό, όταν βρισκόμαστε στη γύρα, το βλέμμα μας θα πέσει ευχαρίστως στον Τζέραρντ Μπάτλερ και τους φίλους του. Αλλά ακόμη και τότε μπορούμε να του γυρίσουμε αυτοκρατορικά την πλάτη μας, για να φύγουμε με τον «γλυκούλη» εκείνον τύπο, που μας έκανε να γελάσουμε αυθόρμητα με μία έξυπνη ατάκα κι έδειξε τη σωστή ποσότητα ενδιαφέροντος χωρίς να γίνει -ούτε στιγμή- πιεστικός.


Τι είναι αυτό που σας ελκύει σε έναν άντρα;

Οι πρώτες εντυπώσεις, εκτός από ένστικτο, κουβαλάνε όλη την επιστημονική σημειολογία της γλώσσας του σώματος και των συμπεριφορών. Ισως γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που ο πρώτος άντρας που θα προσέξω θα συμπεριφέρεται κάπως σαν εμένα. Η θεωρία (μου) λέει πως, αν δύο άνθρωποι συμπεριφέρονται σε μια κατάσταση με τον ίδιο τρόπο, οι πιθανότητες να κατανοήσουν, να αναγνωρίσουν και συνεπώς να γοητευτούν ο ένας από τον άλλον αυξάνονται δραματικά.

Εννοείται πως η συγκεκριμένη θεωρία βρίσκει εφαρμογή και στον έξω κόσμο, πέρα από τον εαυτό μου. Μία φίλη-party animal μου είχε πει πως τη γοητεύουν οι άντρες που φαίνεται να διασκεδάζουν στο κλαμπ, ενώ η πιο ντροπαλή κοπέλα της παρέας επιμένει να εντυπωσιάζεται από τους ήσυχους τύπους που καθρεφτίζουν την ίδια τη συμπεριφορά της. Οπότε, αν θες να γοητεύσεις μια γυναίκα, πρόσεξε τη συμπεριφορά της και προσάρμοσε τη δική σου πάνω της.

Ποιο είναι το σημείο του σώματος, που θα θέλατε να είναι γυμνασμένο;

Οι κοιλιακοί. Ακόμα κι αν οι ώμοι σου είναι μπεταρισμένοι σαν του Αρνολντ και οι γοφοί σου πιο σφικτοί από του Ζαν Κλοντ, μία λαπαδιασμένη κοιλιά μπορεί να σε κάνει να χάσεις το στοίχημα του υποψήφιου γκόμενου από μια γυναίκα που κρίνει με τέτοια κριτήρια. Ο φόβος έρχεται από το μέλλον σαν τον Εξολοθρευτή: το περίσσιο λίπος που συσσωρεύεται τόσο αθώα γύρω από την περιφέρειά σου είναι αυτό που θα σε κάνει να μοιάζεις με τον φαλακρό κοιλαρά με τη λερωμένη φανέλα.


Όταν είστε στο γυμναστήριο, κοιτάζετε τα σώματα των αντρών και σκέφτεστε το σεξ;

Τις περισσότερες φορές ρίχνω κλεφτές ματιές τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, έτσι, για χάζι και -κατά ασυνείδητη προέκταση- για να συγκρίνω με τον εαυτό μου. Φυσικά, είναι δύσκολο να χαζεύεις τον άλλον χωρίς να μοιάζεις με τον ανώμαλο της γειτονιάς.

Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό, η προσοχή μου έπεσε σε μια γυναίκα που έτρεχε στο διάδρομο κι αυτό γιατί φορούσε λευκό Τ-shirt, από το οποίο έβλεπες να διαγράφονται οι ρώγες της, το στόμα της ήταν μισάνοιχτο κι έσταζε ιδρώτα. Μου φάνηκε απίστευτο που οι άντρες στο γυμναστήριο ήταν τόσο απασχολημένοι στο να σηκώνουν βάρη και τροχαλίες και δεν την είχαν περικυκλώσει για να απολαύσουν το ερωτικό σόου που προσέφερε απλόχερα. Το θέαμα αυτό δεν με ερέθισε, όμως κέρδισε την προσοχή μου.

Μια άλλη φορά είδα τα γεννητικά όργανα ενός εξηντάρη, τα οποία έβγαιναν έξω από το κοντό σορτσάκι που φορούσε πάνω στο ποδήλατο. Αλλά αυτό δεν μετράει, γιατί ήταν ατύχημα. Αν και δεν πηγαίνω στο γυμναστήριο για να χαζεύω το αντρικό κάλλος, δηλώνω απερίφραστα πως δεν πρόκειται να σταματήσω να χαζεύω τον σύγχρονο Κούρο, που ιδρωκοπά ημίγυμνος και μου διεγείρει το πιο επιφανειακό στρώμα των εύκολων φαντασιώσεων.


Υπάρχουν γυναίκες που βγαίνουν έξω με μοναδικό σκοπό να πηδηχτούν;

Ναι.


Ποια είναι τα μέρη που συχνάζουν οι γυναίκες όταν θέλουν να γνωρίσουν άντρες;

Η καλύτερη επιλογή παραμένει ένα πάρτι που κάνει ένα φίλος ή στο οποίο έχεις τουλάχιστον ένα γνωστό. Τα «του νόου ας μπέτερ» πάρτι σε σπίτια φίλων και γνωστών μας κάνει να είμαστε πιο χαλαρές απ' όταν βρισκόμαστε σε δημόσια μέρη. Συνεπώς είμαστε και πιο ανοιχτές και άνετες στο να γνωρίσουμε κόσμο. Την ίδια στιγμή, η διεστραμμένη λογική μας μάς οδηγεί στο συμπέρασμα πως, αν ένας άντρας είναι καλεσμένος σε ένα πάρτι γνωστού μας, έχει υπό μία έννοια περάσει το πρώτο σκανάρισμα, ενώ οι πιθανότητες να είναι δραπέτης φυλακής ή έγκλειστος ψυχιατρικής κλινικής μειώνονται δραστικά.


Υπάρχουν ατάκες πεσίματος που πιάνουν;

Αν η γυναίκα βρίσκεται στο σωστό mood -έξω έχει πανσέληνο κι από ώρα σε ώρα θα ανέβει στην κορυφή του βουνού για να ουρλιάξει ξαναμμένη και γεμάτη πόθο- και κατά διαβολική σύμπτωση τυχαίνει να περνάς από δίπλα της, έχεις βρετανική προφορά και μοιάζεις τρελά με τον Χιου Γκραντ, σε διαβεβαιώ πως μπορείς να τη ρίξεις ακόμα κι αν της πεις «Γιου αρ μπιούτιφουλ. Αϊ λοβ γιου».

Σε καμία άλλη περίσταση δεν θες να ρισκάρεις την ταπείνωση. Ο καλύτερος τρόπος για να σπάσει ο πάγος είναι να βρεθείς με διακριτικές κινήσεις δίπλα της κι έπειτα να την προσεγγίσεις με ένα απλό σχόλιο, που θα της προξενήσει το ενδιαφέρον. Την τελευταία φορά που είδα φίλη μου να ψαρώνει με ατάκα πεσίματος ήταν από έναν τύπο, που οι πρώτες λέξεις του ήταν οι εξής: «Ρε συ, αυτός ο μπάρμαν δεν είναι φτυστός με τον Σόγιερ;». Κι εγώ απορώ, όμως έπιασε.

Τι χρώματα σας αρέσουν στα αντρικά εσώρουχα;

Επιστροφή στις βασικές αρχές του μουντού μινιμαλισμού. Εχουμε και λέμε λοιπόν: μαύρα, λευκά, γκρι και navy blue αποτελούν ασφαλείς επιλογές και γεννούν σέξι, «καλβινκλαϊνικούς» συνειρμούς. Το κόκκινο φοριέται μόνο την Πρωτοχρονιά και ταιριάζει με το αντίστοιχο σκουφάκι. Η παραλλαγή είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Ελαφρώς κιτς, όμως σε κάνει αντισυμβατικό και λιγάκι τρελούτσικο, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου.


Πώς μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ φλερτ κι ενδιαφέροντος;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις και να αφήσεις τη γλώσσα του σώματος να κάνει τη δουλειά. Αν απλώς έχει διάθεση για φλερτ, τότε θα το εκφράσει όχι μόνο σε σένα αλλά και σε κάθε αρσενικό που βρίσκεται σε ακτίνα ενός μέτρου από εκείνη. Προσπάθησε να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν κι άλλους άντρες. Αν καταλάβεις ότι αφιερώνει ειδικό βάρος της προσοχής της επάνω σου (σου απευθύνει συνεχώς το λόγο, βρίσκει προφάσεις για να είναι συνεχώς κολλημένη δίπλα σου, απαντάει πρώτα στις δικές σου ερωτήσεις ή γελάει με κάθε αστείο που κάνεις), έχεις πιθανότητες να την ενδιαφέρεις.


Τα μπαρ είναι καλό μέρος όταν ψάχνεσαι για σχέση;

Σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον 20 όμορφες γυναίκες, ηλικίας από 20-35 χρόνων, μου απάντησαν πως τα ράφια του βιβλιοπωλείου, του δισκάδικου ή του βιντεοκλάμπ αποτελούν καλύτερα μέρη γνωριμιών με τον υποψήφιο πατέρα των παιδιών τους απ' ό,τι το μπαρ. Το ίδιο δείγμα γυναικών ισχυρίζεται πως οι άντρες που συχνάζουν σε τέτοια μέρη είναι πιο ενδιαφέροντες κι ευφυείς. Το συμπέρασμα είναι πως, αν βρεις να πεις κάτι έξυπνο για το βιβλίο/συγκρότημα/ταινία που ψάχνουμε αντί να φαίνεσαι πως προσπαθείς να βγάλεις γκόμενα με τον Κούντερα αγκαλιά, θα σου αφήσουμε το τηλέφωνό μας λερώνοντας με μελάνι το οπισθόφυλλο.


Με πόσους άντρες έχουν πάει οι περισσότερες γυναίκες που γνωρίζεις;

Περίπου με δέκα. Βάλε πέντε, βγάλε πέντε.


Πώς φαντάζεται μια γυναίκα την πρώτη φορά που θα κάνουμε σεξ;

Στην αρχή, περιμένουμε το έργο να είναι κάπως αδέξιο, στη συνέχεια να γίνεται παθιασμένο και μετά να πέσουν οι τίτλοι τέλους πριν καλά καλά αρχίσουν τα καλύτερα. Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν εκ των προτέρων πως λίγοι είναι οι άντρες που θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τον εαυτό τους για να μην εκσπερματώσουν γρήγορα την πρώτη φορά που θα κάνουν σεξ με μία «καινούργια γυναίκα».

Ομως, αυτή η τεχνική λεπτομέρεια δεν είναι αρκετή για να μειωθεί ο ενθουσιασμός, ιδίως τη στιγμή που η καρδιά μας χτυπάει σαν τρελή και το σώμα μας υπακούει στους πιο περίεργους νόμους της χημείας για να ανταποκριθεί με απίστευτη φυσικότητα στο ερωτικό κάλεσμα.


Η στιγμή της αλήθειας: «Οσο πιο μεγάλο είναι το πέος τόσο αυξάνεται αντιστοίχως και η ευχαρίστηση;»

Μοναχά αν η παρτενέρ σου είναι μεγάλη σταρ της βιομηχανίας του πορνό και δίνει μία οσκαρική -κατά τα άλλα- κατάθεση ψυχής. Ακόμα και οι πιο υπερσεξουαλικές γυναίκες που γνωρίζω συμφωνούν μεταξύ τους πως το θέμα του μεγέθους του εργαλείου μάς αφορά μόνο είτε σε extra large (βλ. υπερμεγεθυντικός φακός) είτε σε extra small περιπτώσεις (βλ. ένα πούρο κανονικού μεγέθους). Σε όλες τις άλλες προτιμούμε αυτό που απλώς κάνει τη δουλειά του.

Γιατί τα καλά παιδιά τερματίζουμε τελευταία στην κούρσα;

Οι περισσότερες single γυναίκες δεν περιμένουν ένα καλό παιδί, αλλά έναν τυφώνα Κατρίνα, που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Την ίδια στιγμή που εκτιμούμε τις αρετές ενός καλού παιδιού ξέρουμε πως δεν είναι αυτός που θα κάνει τις παλάμες μας να ιδρώσουν, τα γόνατά μας να τρέμουν ελαφρά και τις καρδιές μας να χτυπούν δυνατά.

Στην ίδια λογική, ένα καλό παιδί δεν πρόκειται να μας πει πως είμαστε απίστευτα σέξι ούτε θα μας κάνει να αδημονούμε για ένα μήνυμα στο κινητό μας, πόσω μάλλον για το επόμενο ραντεβού. Και σίγουρα το ίδιο καλό παιδί δεν πρόκειται να ξεπεράσει την αβρότητα του savoir faire, για να μας πιάσει τρυφερά από τη μέση και να μας φιλήσει για καληνύχτα στο τέλος της βραδιάς.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως, στην προσπάθειά μας να ζήσουμε ένα τρελό πάθος, παίρνουμε ρίσκα κι αυτό εξηγεί κάποιες επιλογές αντρών, για τους οποίους ποτέ δεν θα μιλούσαμε στη μητέρα μας. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς δίπλα σε μία τέτοια γυναίκα, πες της κάτι ασυνήθιστο κι ενδιαφέρον, πείραξέ τη λίγο για τον τρόπο που κρατάει το κοκτέιλ της κι αν τη φιλήσεις στο τέλος της βραδιάς, κάν' το με τρόπο που να φαίνεται πως δεν δίνεις δεκάρα για το αν είσαι καλό παιδί.

Πώς μπορώ να πω σε μια γυναίκα ότι δεν με ελκύει χωρίς να την πληγώσω;

Το κόλπο είναι να την απορρίψεις έξυπνα, χωρίς να χαλάσεις την εικόνα και την αυτοπεποίθησή της. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συμπεριφερθείς λες και ούτε εκείνη ενδιαφέρεται τόσο για σένα. Πες κάτι, του τύπου: «Δεν είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό οδηγεί κάπου, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως κι εσύ δεν βρίσκεις σε μένα αυτό που θα ήθελες πραγματικά.

Ομως, δεν θα ήθελα να σε χάσω μόνο και μόνο επειδή δεν τα βρήκαμε». Εννοείται πως ακόμα κι έτσι θα απογοητευτεί. Τουλάχιστον, δεν θα μπει στη διαδικασία να το δείξει, εκτός κι αν πέσει στα πατώματα, γονυπετής, πιάνοντάς σε από το πόδι και φωνάζοντας «αν φύγεις, θα φαρμακωθώ».


Πώς μπορώ να την πείσω ότι είμαι ρομαντικός;

Αν εγώ μυρίζω την ενοχή σου από χιλιόμετρα, πόσω μάλλον τη μυρίζει και η κοπέλα σου, η οποία εύχεται να ήσουν ο τύπος που θα της χάριζε λουλούδια, θα την έπαιρνε τηλέφωνο απλώς για να δει τι κάνει ή θα της χάριζε μία βραδιά σε ένα καλό εστιατόριο, επειδή όλα τα παραπάνω αποτελούν εκδήλωση της αγάπης του και όχι αποτελέσματα της γκρίνιας της. Ο λόγος που δεν εκτιμά το μπουκέτο με τις φρέσκες τουλίπες είναι γιατί εκείνο που μετράει για εκείνη είναι η σκέψη.

Η δική σου, όμως, όχι η δική της. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι πως πραγματικά θες να την κάνεις χαρούμενη. Απόδειξέ της το λοιπόν με κάθε τρόπο. Αν θες να παίξεις το παιχνίδι της, μην υποκύπτεις σε αυτό που σου ζητάει άμεσα, αλλά χάρισέ της κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αν παραπονεθεί ότι δεν της πηγαίνεις λουλούδια, χάρισέ της ένα κόσμημα. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, όμως βάζω στοίχημα πως κι εκείνη θα είναι χαρούμενη κι εσύ θα χαλαρώσεις από την ακατάσχετη κρεβατομουρμούρα.


Θεωρώ τα τριαντάφυλλα πολύ συμβατικά. Τι άλλα λουλούδια μπορώ να της προσφέρω;

Μία τεράστια λευκή ορχιδέα.
19 ροζ γαλλικές τουλίπες.
Ενα μπουκέτο με αγριολούλουδα.


Πώς μπορώ να καταλάβω ότι είναι η μία και μοναδική για μένα;

Παρόλο που δεν πιστεύω στην έννοια της «αδελφής ψυχής», αν η σχέση σου περιλαμβάνει τα ακόλουθα κριτήρια, οι πιθανότητες να περάσεις την επόμενη πενηνταετία μαζί της είναι με το μέρος σου.

# Σε στηρίζει σε κάθε απόφασή σου -από το να γραφτείς γυμναστήριο μέχρι να κατακτήσεις τον πλανήτη- και σε βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί.

# Είστε ειλικρινείς ο ένας στον άλλο, ακόμα κι όταν γνωρίζετε εκ των προτέρων πως αυτή η ειλικρίνεια μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα.

# Ακούτε ο ένας τα παράπονα του άλλου.

# Κοντά της έχεις γίνει καλύτερος άνθρωπος.

# Οι καβγάδες σας καταλήγουν σε εποικοδομητικά συμπεράσματα.

# Τη βρίσκεις απίστευτα γοητευτική.

# Το σεξ είναι απίστευτο.

# Ασπάζεστε τις ίδιες αρχές σε βασικά θέματα -όπως η πίστη και ο γάμος- και μοιράζεστε την ίδια αισθητική.

# Περνάτε καλά ακόμα κι όταν δεν κάνετε απολύτως τίποτα.