promotional banner

Έχεις sexy φωνή ;


Τα άτομα με ελκυστική φωνή έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο σεξουαλικά περιπετειώδη, σύμφωνα... με αμερικανική. Ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον Δρα Γκόρντον Γκάλοπ ζήτησε από 149 άνδρες και γυναίκες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα μιας σειράς ηχογραφημένων φωνών.

Διαπίστωσαν ότι οι πιο ελκυστικές φωνές ανήκαν σε άτομα που είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή σε νεαρή ηλικία, είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και ήταν επιρρεπή στην απιστία. Επίσης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπήρχε σχέση μεταξύ ελκυστικότητας της φωνής και σωματικής διάπλασης. Οι άνδρες με φαρδύς ώμους και στενούς γοφούς (γεγονός που σχετίζεται με τη τεστοστερόνη και την ανάπτυξη) επίσης έτειναν να έχουν ελκυστικές φωνές. Στις γυναίκες, η ελκυστικότητα συνδεόταν με στενή μέση. Μιλώντας στο ΒΒC ο Δρ Γκάλοπ επεσήμανε ότι «όταν το τηλέφωνο χτυπάει και δεν γνωρίζουμε το άτομο που είναι στην άκρη της γραμμής, μόλις μιλήσει καταλαβαίνουμε αν πρόκειται για γυναίκα ή άνδρα, παιδί ή ενήλικο.

Με άλλα λόγια ο ήχος της φωνής ενός ανθρώπου κομίζει στοιχεία για το βιολογικό του status. Η έρευνά μας δείχνει ότι η φωνή είναι το μέσο που επίσης μεταφέρει και υπό-πληροφορίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά και τη σωματική διάπλαση».

Αλλωστε, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ποιότητα της φωνής ενός ανθρώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί η σωματική συμμετρία.