Στο στάδιο δοκιμών προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να μειώσει κάποιες από τις δυσάρεστες παρενέργειες της χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς, βρίσκεται ένα παγωτό που παρασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία.
Το παγωτό, που παρασκευάζει η εταιρία γαλακτοκομικών ειδών Fonterra σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όκλαντ, βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών για να εκτιμηθεί η δραστικότητά του κατά της διάρροιας και της αναιμίας που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία.
Επίσης θα μπορούσε να περιορίσει την απώλεια βάρους και βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου οι υπεύθυνοι παραγωγής του.