promotional banner

Ποια είναι τα ποιο διάσημα φαντάσματα;


No 1: CASPER MCFADDEN

Χαρακτήρας που δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας του ΄30 από τους Νεοϋορκέζους Seymour Reit και Joe Oriolo και έγινε ήρωας καρτούν και ταινίας το 1995. Φιλικό και καθόλου τρομακτικό.

Νο 2: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ SEVEN GABLES

Στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Το φάντασμα του συγγραφέα Nathanial Hawthorne και του γιού του Julian στο σπίτι που έζησαν.

Νο 3: O JACOB MARLEY

Ο νεκρός συνεταίρος του Σκρουζ, στην ιστορία του Ντίκενς που επιστρέφει τα Χριστούγεννα για να του δώσει πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Νο 4: BLOODY MARY

Εκτός από το δημοφιλές κοκτέλ είναι διάσημο φάντασμα. Σβήσε τα φώτα, άναψε ένα κερί, στάσου μπροστά σε έναν καθρέπτη και πες το όνομά της τρεις φορές. Αν εμφανιστεί η μαυροφορεμένη χήρα δεν θα προλάβεις να βγάλεις ούτε κιχ.

Νο 5: ΤΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ SOUTH SHIELDS

Υποτίθεται ότι κάνει βρύσες να στάζουν αίμα, αφήνει σημάδια χαράζοντας στο δέρμα και στέλνει απειλητικά SMS. Στο αγγλικό Newcastle η ιστορία της οικογένειας που κακοποιήθηκε από αυτό έγινε βιβλίο.

Νο6: Η ΚΑΦΕ ΚΥΡΙΑ

Και αυτό από Αγγλία (έχουν παράδοση στα φαντάσματα), το πνεύμα της Lady Townshend, που έζησε μια ζωή κλεισμένη στους τοίχους του σπιτιού της, για αυτό και αυτή το στοίχειωσε, για να το εκδικηθεί.

Νο7: ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ SS WATERTOWN

Δύο ναυτικοί που πέθαναν από αναθυμιάσεις πάνω από το Κανάλι του Παναμά το 1924 και εμφανίστηκαν για να χαιρετίσουν τους συναδέλφους τους (υπάρχουν και φωτογραφίες).

Νο8: ABE LINCOLN

Το πιο διάσημο φάντασμα του Λευκού Οίκου.

Νο9: ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ TOMBSTONE

Στην Αριζόνα. Πολλά φαντάσματα νεκρών με άσχημο τέλος. Δημοφιλή στην Αμερική.

Νο10: ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ AMITYVILLE

Το Νοέμβριο του ΄74 ο Ronald De Feo σκότωσε τα 6 μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι τους, στο Amityville. Τον επόμενο Δεκέμβριο η οικογένεια Lutz που μετακόμισε εκεί φρίκαρε από την παρουσία τους και έκανε την εμπειρία τους μυθιστόρημα και δύο ταινίες. Καθόλου άσχημα.