promotional banner

Εξοικονόμηση ενέργειας με ένα... «κλικ»


Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζετε τα προϊόντα που καταναλώνουν τη λιγότερη δυνατή ηλεκτρική ενέργεια;

Το Ecotopten, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό εργαλείο για αγορές «υπέρ» του περιβάλλοντος και… της τσέπης των Ελλήνων καταναλωτών παρουσίασε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.

Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα www.ecotopten.gr, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί με ένα απλό «κλικ» για τα αποδοτικότερα προϊόντα, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στόχος του EcoTopten είναι να καταστήσει αυτά τα προϊόντα, τη βέλτιστη αλλά και φυσιολογική επιλογή τόσο για τους καταναλωτές όσο και για εμπόρους λιανικών πωλήσεων, εισαγωγείς και κατασκευαστές.

Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν, επιχειρεί να διευκολύνει τους καταναλωτές, παρουσιάζοντας τα πλέον αποδοτικά προϊόντα και προσφέροντας τη δυνατότητα σύγκρισης. Εκείνο όμως που τονίζεται στη

Πρώτο και απαραίτητο βήμα για πραγματικά οικολογικές αγορές είναι μια συνειδητή απόφαση για την αναγκαιότητα αυτής της αγοράς.

σχετική ιστοσελίδα είναι πως πρώτο και απαραίτητο βήμα για πραγματικά οικολογικές αγορές είναι μια συνειδητή απόφαση για την αναγκαιότητα αυτής της αγοράς.

«Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας, μια από τις βασικότερες λύσεις που έχουμε στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή», επισημαίνει η Ντόρα Πετρουλά, συνεργάτης της εκστρατείας για την κλιματική αλλαγή του WWF Ελλάς και προσθέτει: «Αγοράζοντας συσκευές με υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, συμβάλλουμε στη μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής ενέργειας και επομένως στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Στην πρώτη φάση λειτουργίας του, το EcoTopten παρουσιάζει ψυγεία και αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, όμως, θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα, καλύπτοντας διάφορες κατηγορίες, όπως επιπλέον «λευκές συσκευές», συσκευές γραφείου, συσκευές ψυχαγωγίας κ.ά.