promotional banner

«Δεμένα» όλα τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων


Θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ, πνέουν σήμερα, Τρίτη, στα πελάγη με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί ο απόπλους απ' όλα τα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Να σημειωθεί πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Ζάκυνθο δημιούργησαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να είναι χωρίς ρεύμα. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα ωστόσο αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί, στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.