promotional banner

Ξεκίνησε η ανάπλαση της Ιεράς Οδού


Ξεκίνησε η ανάπλαση της Ιεράς Οδού, ένα έργο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ,
σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».
Το εν λόγω έργο είναι σημαντικό για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, χωρίς να γίνουν παρεμβάσεις στον Βοτανικό Κήπο ή σε άλλες ιδιοκτησίες.

Από το Δήμο Χαιδαρίου ανακοινώθηκε ότι με βάση τη μελέτη στο έργο προβλέπονται όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως οδοποιίας και ειδικότερα η αναδιαμόρφωση των τροχιών κυκλοφορίας και ισόπεδων κόμβων, επαρκής τοποθέτηση οδοφωτισμού καθ’ όλο το μήκος της Ιεράς Οδού, φωτεινοί σηματοδότες, ειδικές διαγραμμίσεις πεζών, ιδιαίτερα στο 2ο Αθλητικό Κέντρο «Τάκης Χαραλαμπίδης» προκειμένου να εξασφαλιστεί η διέλευση των αθλουμένων.

Επίσης προβλέπεται η η τοποθέτηση κεντρικού στηθαίου τύπου N. Jersey στο μέσον της οδού, καθ’ όλο το μήκος, καθώς και έργα αποχέτευσης ομβρίων, κρασπεδόρειθρα με πλακοστρώσεις, πεζόδρομος, δρόμος περιπάτου με διακοσμητικούς τοιχίσκους με πλέγμα και κάγκελα.

Το εν λόγω έργο θα εκτείνεται από το σημείο της συμβολής της Στρ. Καραϊσκάκη με την Ιερά Οδό (Δρομοκαΐτειο) μέχρι την οδό Κύπρου στα Κουνέλια.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, δήλωσε ότι είναι ένα σημαντικό έργο, ζωτικής σημασίας για την ασφαλή διέλευση των πεζών και οχημάτων. Επίσης εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των αθλουμένων από και προς το αθλητικό κέντρο «Τάκης Χαραλαμπίδης».

Επίσης η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει θετικά στην αισθητική και ιστορική ανάδειξη της Ιερά Οδού.

[Eco News]