promotional banner

Φυλαχτά για το κακό μάτι !!!



Υπάρχουν μέρες που οι περισσότερες από εμάς έχουν νιώσει στο πετσί τους την έκφραση "σκοτώνω με το βλέμμα" που έχει ως αποτέλεσμα έντονους πονοκεφάλους και χασμουρητό.
Μπορεί να τηλεφωνείς στη θεία σου συνεχώς για να σε ξεματιάσει και να έχεις γεμίσει σκόρδα παντού αυτό όμως δεν αρκεί για να απαλλαχτείς από το κακό μάτι. Μάθε πώς θα το "ξορκίσεις" με τη βοήθεια πολύτιμων λίθων.

Τι είναι το μάτιασμα;


Πολλοί ετυμολογούν την αρχαία ελληνική λέξη "βασκαίνω" από τις λέξεις "φάεσκι καίνω", που μεταφράζονται "σκοτώνω με το βλέμμα", και αρχικά είχε το νόημα της κακολογίας, της συκοφαντίας και του φθόνου. Αργότερα άρχισε να σημαίνει τον κακόβουλο έπαινο τον προερχόμενο από συνειδητή ή υποσυνείδητη ζήλια και, ως εκ τούτου, τη "μαγική" κατά κάποιον τρόπο επιβολή αρνητικής ενέργειας πάνω σε άνθρωπο, ζώο ή και πράγμα, με αποτέλεσμα τη σοβαρή βλάβη, την καταστροφή ή ακόμα και το θάνατο του υποκειμένου στη βασκανία.

Για τον πρωτόγονο άνθρωπο το κακό μάτι, όντας μια δύναμη του κακού, θεωρήθηκε μια μορφή θανάτου, μαρασμού και στερέματος των "ζωτικών χυμών" του σώματος που είναι απαραίτητα για τη ζωή. Έτσι έφτιαξε φυλαχτά για να αντισταθμίσει την απειλή του στερέματος ή να την αποτρέψει. Το σάλιο, το αίμα, το γάλα, το σπέρμα αλλά και το νερό, είναι όλα ζωτικοί χυμοί και επομένως, τα σύμβολα τους θεωρούνται ικανά να αποδιώξουν τις δυνάμεις εκείνες που προκαλούν μαρασμό και ξηρασία.

Οι πολύτιμοι λίθοι σε βοηθούν να προφυλαχτείς από το κακό μάτι μια για πάντα!

Πολύτιμα και ημιπολύτιμα πετράδια που προφυλάσσουν από το κακό μάτι

Αιματίτης

Ενισχύει την ισορροπία που χρειάζεται το πνεύμα μας για να αντικρούσει τις αρνητικές επιρροές. Εξουδετερώνει το ενεργειακό μπλοκάρισμα που προκαλεί η βασκανία.

Αμέθυστος


Προστατεύει από τις κακόβουλες σκέψεις. Διαλύει τις αρνητικές επιρροές.

Διαμάντι

Προστατεύει γενικά από το κακό και, αν είναι δεμένο με χρυσό, διώχνει τους εφιάλτες. Αν είναι κλεμμένο, προσελκύει αρνητικά ενεργειακά κύματα.

Ζαφείρι

Απόλυτη προστασία από το κακό μάτι και από κάθε αρνητική ενέργεια. Η παρουσία του κακού το κάνει να χάνει τη λάμψη του.

Κεχριμπάρι


Τα πετρωμένα δάκρυα των Νυμφών για το θάνατο του Φαέθοντα προφυλάσσουν από το κακό μάτι ιδιαίτερα αν το κεχριμπάρι είναι τορναρισμένο σαν ομοίωμα φαλλού.

Κοράλλι

Προστατεύει από το κακό μάτι και τα αρνητικά συναισθήματα, την αρνητική ενέργεια, τις βίαιες αντιδράσεις και την κατάθλιψη. Εμποδίζει τους εφιάλτες και τις διαφωνίες. Το μαύρο κοράλλι διαλύει τα αρνητικά κύματα.

Μαργαριτάρι

Κρατάει μακριά το κακό και τις αρνητικές επιρροές.

Μάτι της τίγρης


Προστατεύει από το κακό μάτι και λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό.

Οψιδιανός (διάστικτος)

Απορροφά την αρνητική ενέργεια.

Ρουμπίνι


Δρά ως αντίδοτο στις κακές, αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να ανακαλύψεις από πού έρχεται το κακό.

Σεληνόλιθος

Καθαρίζει το μυαλό από τη σύγχυση που προκαλεί η αρνητική ενέργεια στο περιβάλλον.

Σμαράγδι

Προστατεύει από την αρνητική ενέργεια , τονώνοντας το πνεύμα , τη θέληση και τη μνήμη. Διώχνει μακριά το κακό. Μπορεί να αποκαλύψει την παρουσία του κακού.

Χαλαζίας (ορυκτός κρύσταλλος ή κουάρτς)

Διαλύει την κακή, αρνητική ενέργεια. Ο διαφανής απορροφά την αρνητική ενέργεια. Ο λευκός εξουδετερώνει το μπλοκάρισμα της ενέργειας. Ο καπνίας διώχνει την αρνητική ενέργεια και τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη και η στενοχώρια. Ο ροζ βοηθά να καταπραΰνουμε την αρνητική ενέργεια του θυμού.

Από την Αλεξάνδρα Φιάδα
Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη
[women only]