promotional banner

Μιλήστε άφοβα για σεξ!


Ας πούμε ότι είστε έτοιμοι να κάνετε έρωτα με κάποιον που σημαίνει κάτι ξεχωριστό για σας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μεριμνήσει για τη σεξουαλική σας υγεία και το επίπεδο της άνεσής σας. Πριν προχωρήσετε, σιγουρευτείτε ότι έχετε σκεφτεί όλα τα ζητήματα και τα έχετε συζητήσει με το σύντροφό σας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Προβλήματα που πρέπει να λύσετε για το καλό της σχέσης σας. Να κάποια παραδείγματα:

* Σκέφτεστε να κάνετε έρωτα αλλά δεν νιώθετε άνετα να μιλήσετε γι' αυτό με το σύντροφό σας. Εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε γι' αυτό, πώς θα αισθανθείτε άνετα να το κάνετε; Ίσως σκέφτεστε ότι μιλώντας για το σεξ ξενερώνετε. Μεγάλο λάθος. Συζητώντας για το σεξ, μπορεί να βοηθηθείτε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο περισσότερο και να αισθανθείτε πιο κοντά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σας βοηθάει να πάρετε σωστές αποφάσεις και, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια σεξουαλική σχέση, να ξέρετε να προστατευτείτε από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Στην πραγματικότητα, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι είστε πρόθυμοι να κάνετε και τι όχι και να συμφωνήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.

* Αν ο σύντροφός σας δεν θέλει να χρησιμοποιεί προφυλακτικό; Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να δώσετε μια έξυπνη απάντηση. Αν πάλι ορκίζεται ότι δεν έχει καμιά νόσο, εξηγήστε του ότι δεν είναι τίποτα προσωπικό, αλλά θέλετε να σιγουρευτείτε ότι και οι δύο θα παραμείνετε υγιείς.

* Αν, τέλος, ήδη είχατε την πρώτη σας επαφή μαζί του, αλλά νιώθετε ότι δεν θέλετε να προχωρήσετε μέχρι να πειστείτε ότι πραγματικά το αισθάνεστε, δεν είναι αργά για να κάνετε πίσω. Δεν είναι κακό να πείτε «όχι» στο σεξ κάποια στιγμή, ανεξάρτητα αν το έχετε κάνει στο παρελθόν. Αν ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας πιέσει, ξεκαθαρίστε του πως θέλετε να πάνε τα πράγματα πιο αργά. Αν ενδιαφέρεται για σας, θα σεβαστεί την επιθυμία σας. Αν όχι...