promotional banner

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως


Ενα εκατομμύριο επισκέψεις κατέγραψε το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως κατά την 19η εβδομάδα λειτουργίας του.

Τις πύλες του Μουσείου που εγκαινιάστηκε με λαμπρή τελετή στις 20 Ιουνίου του 2009 πέρασαν κατά μέσο όρο περίπου 9.000 επισκέπτες ημερησίως ενω το εκατομμυριοστό εισιτήριο παρέλαβε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

Ο υπουργός πολιτισμού κατά την επίσκεψή του στο Νέο Μουσείο εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του εκεί και τόνισε ότι η ανταπόκριση του κόσμου από τον Ιούνιο υπήρξε συγκλονιστική.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και να παραλαμβάνω το εκατομμυριοστό εισιτήριο. Από τον Ιούνιο που άνοιξε τις πόρτες του το μουσείο, η ανταπόκριση του κόσμου έχει υπάρξει συγκλονιστική και αυτό δείχνει πόσο μπορούμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε τις συνέργιες που υπάρχουν μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού", σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Επίσης, επεσήμανε ότι σημερινή είναι μια ημέρα "συμβολική" διότι υιοθετήθηκε η πρόταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσουν το έργο αφιλοκερδώς, χωρίς δηλαδή την προβλεπόμενη αμοιβή.

"Τους συγχαίρω για το έργο που έχουν κάνει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν απρόσκοπτα και με την ίδια δύναμη από δω και στο εξής" δήλωσε ο υπουργός.