promotional banner

Η "θεραπεία του Δράκουλα" στη μάχη της αντιγήρανσης


Την αποκαλούν «θεραπεία του Δράκουλα», ωστόσο αποτελεί την τελευταία λέξη στη μάχη της αντιγήρανσης. Ο λόγος για τη «θεραπεία S3» ή αλλιώς Stimulated Self Serum skin therapy, που προβλέπει τις ενέσεις στο πρόσωπο με το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Συγκεκριμένα, ο γιατρός, αφού πάρει αίμα από τον/την ασθενή, το επεξεργάζεται ώστε να διαχωρίσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το πλάσμα και τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, αφού προσθέσει βιταμίνες και αμινοξέα, το ενισχυμένο πλάσμα εγχύεται με ενέσεις στο πρόσωπο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος κινητοποιεί τη διαδικασία αποκατάστασης του DNA, επουλώνει τις ουλές και κάνει το δέρμα που είναι ξηρό, θαμπό και με ρυτίδες να δείχνει πιο νεανικό, αλλά με φυσικό τρόπο.

Η μέθοδος μπορεί να ακούγεται ανατριχιαστική, αλλά έχει αποδειχτεί ερευνητικά ότι είναι πολύ αποτελεσματική και σε άλλους τομείς. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια σε αθλητικούς τραυματισμούς μπορεί να επιτευχθεί ταχύτερη θεραπεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ορός είναι πλούσιος σε αυξητικούς παράγοντες και φυσικές πρωτεΐνες που μπορούν να ενισχύσουν την επούλωση και να αναστρέψουν τις βλάβες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά τη θεραπεία με τις ενέσεις, ο ασθενής ξαπλώνει κάτω από θεραπευτικό κόκκινο και μπλε φως, που συντελεί στην επούλωση και καταστρέφει τα βακτήρια.