promotional banner

Έγκαιρη καταβολή αγροτικών ενισχύσεων


Την υπογραφή, το αργότερο σε δέκα ημέρες, της σύμβασης που αφορά την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης 2009 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ζήτησε από την ΠΑΣΕΓΕΣ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αγροτών και να καταβληθούν έγκαιρα οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους.



Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η υπογραφή της σύμβασης κατέστη δυνατή μετά από θετική απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο (3334/2009).
Παράλληλα, υπενθυμίζεται, η κ. Μπατζελή έδωσε εντολή στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ώστε να προχωρήσει στην κοινοποίηση των καταστάσεων που αφορούν τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης 2008 (και το ποσό της ενίσχυσης που έλαβε ο καθένας), στις Περιφερειακές Δ/νσεις του Οργανισμού και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.