promotional banner

Σε υπογονιμότητα οδηγούνται οι παχύσαρκες νέες


Γυναίκες που γίνονται παχύσαρκες μέχρι την ηλικία των 18 ετών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπογονιμότητα και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε σχέση με άλλες, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Οι παχύσαρκες γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα είχαν επίσης λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με γυναίκες που έγιναν παχύσαρκες σε μεγαλύτερη ηλικία Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.538 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε βαριατρική επέμβαση. Οι γυναίκες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και το ιστορικό σεξουαλικής υγείας.

Γενικά, οι γυναίκες στην έρευνα, ηλικίας 18 έως 78 ετών, είχαν τις ίδιες πιθανότητες με τις γυναίκες του γενικού πληθυσμού να έχουν συλλάβει και γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Ποσοστό 79% είχαν μείνει έγκυες τουλάχιστον μια φορά και ποσοστό 74% είχαν γεννήσει τουλάχιστον μια φορά.

Περίπου οι μισές εθελόντριες, ηλικίας 18 έως 44 ετών, που μπορούσαν να συλλάβουν, δήλωσαν ότι δεν θα προσπαθούσαν να κάνουν περισσότερα παιδιά μετά τη βαριατρική επέμβαση. Οι γυναίκες αυτής της ομάδας δεν είχαν φθάσει στην εμμηνόπαυση, δεν είχαν υποστεί στείρωση αυτές ή οι σύντροφοί τους και δεν είχαν κάποιο άλλο εμπόδιο στο δρόμο προς την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, ποσοστό 30% των γυναικών που μπορούσαν να συλλάβουν δήλωσαν ότι η εγκυμοσύνη ήταν πολύ σημαντική για αυτές και το ένα τρίτο αυτών των γυναικών σχεδίαζε να συλλάβει εντός 2 ετών μετά τη βαριατρική επέμβαση, σημειώνουν οι συγγραφείς.

Ο Dr. William Gibbons, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης της Ιατρικής Αναπαραγωγής, δήλωσε ότι έρευνες σαν αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να βοηθήσουν στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θα συμβουλεύουν παχύσαρκες γυναίκες που θα υποβληθούν σε βαριατρική επέμβαση. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Fertility and Sterility.’

[Fertility and Sterility]