promotional banner

Κρήτη: Τυφλώθηκε από το πολύ ρακί

Η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη για έναν 24χρονο άνδρα από τη Κρήτη, ο οποίος έχασε ξαφνικά την όρασή του μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ρακής.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την παρέα του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπαθε δηλητηρίαση από μεθανόλη. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση στην μονάδα τεχνητού νεφρού. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τύφλωσης του.

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό, και ενδιαφέρον για τα ιατρικά δεδομένα, ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με σιγουριά αν η αιφνίδια τύφλωση οφείλεται στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ρακής τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μεθανόλη κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και 72 ώρες μετά. Η πορεία της υγείας του νεαρού εξελίσσεται ομαλά και βελτιώνεται σταδιακά, καθώς ήδη έχει αρχίσει να βλέπει έστω και θαμπά.