promotional banner

Σχέσεις: Μήπως έφτασε του χωρισμού η ώρα; (Μέρος β')





Γράφει η Κατερίνα Πατούλια



συνέχεια από (μέρος Ά)

Είσαι σε μια σχέση και λογικά νιώθεις ευτυχισμένη.
Ή μήπως όχι; Μήπως αντί να ακούς τις καμπάνες τις εκκλησίας και να προβάρεις νυφικά, εσύ δεν θέλεις ούτε να τον βλέπεις στα μάτια σου τον αγαπημένο; Μήπως αντί να βλέπεις ροζ καρδούλες, βλέπεις σκούρα τα πράγματα; Ποιά είναι τα δέκα σημάδια που σου λένε να τον στείλεις;

6. Διαρκώς μαλώνετε σαν τα κοκόρια:


Οι διαρκείς καυγάδες δεν αποτελούν απλά ένα από τα κατ' εξοχήν σημάδια χωρισμού αλλά κάνουν τον χωρισμό να μοιάζει αναγκαίος. Εκτός κι αν προπονείστε για τη συμμετοχή σας στην Ελληνορωμαϊκή πάλη στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε κάθε άλλη περίπτωση οι διαρκείς τσακωμοί χαλάνε και την σχέση και τα νεύρα σας. Τώρα, αν ένας τσακωμός τη μέρα αποτελεί τη δικαιολογία σας για λίγο αγνό σεξ της επανασύνδεσης, εγώ δεν θα σας φέρω αντίρρηση. Αν όμως δεν μπορείτε να καταλήξετε στο κρεβάτι με άλλο τρόπο παρά με καυγάδες που πολλές φορές γίνονται και σωματικοί, εκτός από λεκτικοί, σύντομα δεν θα καταλήγετε στο κρεβάτι του έρωτα αλλά σε αυτό του πόνου.

7. Πόσο πιο χαμηλά θα σε ρίξει:

Δεν θέλει κι ερώτημα. Πρέπει να τον χωρίσεις και μάλιστα πριν πέσεις ακόμα παρακάτω ψυχικά και συναισθηματικά. Αυτό το σημάδι του χωρισμού είναι το πιο προφανές για τους γύρω σου αλλά το λιγότερο ευδιάκριτο για εσένα. Πώς θα καταλάβεις ότι αυτή η σχέση σε ρίχνει; Αν το αγαπημένο σου τραγούδι είναι το ?πάει η αγάπη μου, πάει με άφησε? του Δάντη, αν ακόμα και το αφεντικό σου, με τις υπερβολικές απαιτήσεις του, σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χρήσιμη από το αγόρι σου, αν οι μόνη στιγμή που αισθάνεσαι χαρούμενη μαζί του είναι όταν εκείνος κοιμάται, όλα αυτά πρέπει να σου δείξουν την πόρτα της εξόδου από τη σχέση αυτή. Κάθε άτομο μέσα σε μια σχέση χρειάζεται την ελευθερία και τον χώρο του. Αν δεν τα έχεις κι αν δεν σε αφήνει να τα διεκδικήσεις, είναι καιρός να την κάνεις... με ελαφριά πηδηματάκια.

8. Δεν μπορείς να φανταστείς το μέλλον σου στο πλευρό του:

Σίγουρα στο ξεκίνημα μιας σχέσης, δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον και την κοινή σας ζωή. Αυτό μπορεί να συμβαίνει αρχικά. Γιατί κάθε γυναίκα, είναι με έναν άντρα που έχει τουλάχιστον μερικά από τα κριτήρια και βασικά χαρακτηριστικά που θα τον έχριζαν και σύζυγό της. Και ενώ στην αρχή φρόντιζες να περνάς καλά και να χαίρεσαι τη ζωή, μετά από λίγους μήνες ή χρόνια, θα καταλάβεις αν το αγόρι σου είναι αυτό που θέλεις να είσαι μαζί του για μια ζωή. Για παράδειγμα ,αν εσύ επιθυμείς να αποκτήσεις μια μονοκατοικία και τρία παιδιά κι εκείνος βλέπεις τον εαυτό του ως εργένη για όσο το δυνατόν περισσότερο, αποχαιρέτησε τον πριν να είναι αργά τόσο για εσένα όσο και για τα ωάρια σου.


9. Σου λέει ψέματα με το κιλό:

Δεν έχει σημασία το πόσο έχει μετανιώσει για τα ψέματά του, ούτε και το πόσες φορές έχει απολογηθεί γι' αυτά. Αν ο καλός σου σε έχει φλομώσει στο ψέμα και πιθανότατα και στο κέρατο στο παρελθόν, η Λογική και οι Πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου. Ο ψεύτης και ο κλέφτης πιάνονται τον πρώτο χρόνο και καλό είναι να τους ξεφορτώνεσαι την ίδια στιγμή. Μην περιμένεις να μάθεις ότι είναι δίγαμος με διπλή ζωή, για να τον στείλεις από εκεί που ήρθε.


10. Πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις έναν καλύτερο σύντροφο:

Ακόμα κι αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς, του χωρισμού η ώρα έχει φτάσει από τη στιγμή που θα ακούς μια φωνούλα μέσα σου να σου λέει ότι είσαι πολύ καλύτερη από τον μέχρι πρότινος σύντροφό σου και καλό θα ήταν να βγεις στην αγορά για να εξοπλιστείς με ένα καινούργιο και αναβαθμισμένο μοντέλο ανδρός. Μπορεί η φωνούλα αυτή να μοιάζει με εκείνη της μητέρας σου που παραδέξου το, ποτέ δεν συμπάθησε το αγόρι σου, αλλά η αλήθεια να λέγεται: η φωνή αυτή δεν είναι άλλη από το ένστικτό σου που λίγες φορές έχει κάνει λάθος.

[women only]