promotional banner

Τρίτοι στην Ευρώπη οι Έλληνες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης


Μεγάλη είναι η συμμετοχή των Ελλήνων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με
πανευρωπαϊκή έρευνα για τις διαδικτυακές συνήθειες. Στην έρευνα που διεξήχθη σε 16 χώρες φαίνεται ότι το 63% των Ελλήνων χρηστών έχει προφίλ στα sites κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 45%- φέρνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, μετά τη Δανία και τη Νορβηγία.

Το 37% παρακολουθεί καθημερινά τα προφίλ των φίλων του, το 60% δηλώνει ότι η πλοήγηση στο Ίντερνετ θα ήταν πιο ευχάριστη αν οι διαφημίσεις ήταν περισσότερο προσαρμοσμένες στο προφίλ του, ενώ το 65% δηλώνει την πρόθεσή του να δέχεται επικοινωνία από εταιρείες στις οποίες είναι ήδη πελάτης. Το 35% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου κάνει χρήση υπηρεσιών instant messaging καθημερινά, το 21% παρακολουθεί καθημερινά videos, ενώ το 25% ακούει ραδιόφωνο μέσω Ίντερνετ κάθε μέρα.

Παγκοσμίως πάντως, η χρήση των social media- όπως αποκαλούνται το Facebook, το Τwitter και άλλα παρεμφερή sites- δεν σταματά να αυξάνεται: αυτή τη στιγμή το 19% των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί Τwitter- αύξηση 8% από το 11% που ήταν τον Απρίλιο. Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι οι χρήστες του Facebook «μεγαλώνουν»: ενώ η μέση ηλικία τους τον Μάιο ήταν τα 26 χρόνια, τον Δεκέμβριο ανέβηκε στα 33 (στο Τwitter παραμένει σταθερή στα 31 χρόνια).

[anagogi.blogspot.com]