promotional banner

Πόσο διαρκεί το Sex ενός ζευγαριού άνω των 30;


Η σεξουαλική πράξη ενός ζευγαριού άνω των 30 ετών διαρκεί από 3 έως 13 λεπτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που διεξήγαγαν σεξολόγοι για το περιοδικό «Journal of Sexual Medicine».

«Το κάτι παραπάνω είναι καλύτερο και εάν θέλεις πραγματικά να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, πρέπει να τον κάνεις να πιστέψει ότι θα διαρκέσει για πάντα», είπε, μεταξύ άλλων, ο ερευνητής Eric Corty.

Απ’ την πλευρά του, ο Dr. Irwin Goldstein, εκδότης του «Journal of Sexual Medicine», μίλησε για ένα πείραμα τεσσάρων εβδομάδων, σε δείγμα 1.500 ζευγαριών, από τα οποία βγήκε το συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος διάρκειας της σεξουαλικής τους επαφής ήταν 7,3 λεπτά.

Το αξιοσημείωτο, της όλης ιστορίας, είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μαζί τους μέχρι και χρονόμετρο!

Την άποψη ότι είναι δύσκολο -ιδίως εάν ο άνδρας είναι μεγαλύτερης ηλικίας και η γυναίκα μικρή- η πράξη να διαρκέσει περισσότερο, εξέφρασε με δηλώσεις της η Marianne Brandon, που είναι κλινική ψυχολόγος και διευθύντρια του κέντρου «Wellminds Wellbodies» στην Annapolis του Maryland.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι στον πολιτισμό μας σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι στη σεξουαλική τους ζωή. Η σεξουαλική ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο θέλουν να πιστεύουν οι άλλοι». τόνισε η Brandon