promotional banner

Sex: Σκληρός και καρπερός


O αγώνας για την απόκτηση παιδιού δεν κρίνεται μόνο στο κρεβάτι. Οι μάχες που πρέπει να κερδίσεις έχουν αρχίσει πολύ πιο πριν. Μάθε πέντε σημαντικές στρατηγικές από το ΜΗ και πάρε μαζί το εγχειρίδιο της νίκης.
Θα δυναμώσεις την υγεία σου και πάνω απ' όλα το σπέρμα σου.

1. Σέρβιρε από κανάτα

Η σωστή ενυδάτωσή θα βελτιώσει την αυτοσυγκέντρωσή σου, θα διατηρήσει πιο καθαρό το δέρμα σου και θα αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις σου. Υπάρχει όμως ένα τουλάχιστον πρόβλημα όταν αυτή γίνεται απευθείας από τη βρύση. Η μόλυνση των υδάτων στους ποταμούς και τις λίμνες μπορεί να περάσει μέσα από τις αντλίες της ΕΥΔΑΠ και να επηρεάσει την καρπερότητά σου. Αν θες λοιπόν η ποιότητα των δικών σου υγρών να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα, φρόντισε να φιλτράρεις το νερό πριν φτάσει στο ποτήρι σου. Μία τριετής έρευνα των πανεπιστημίων Brunel, Exeter και Reading στα ψάρια των ποταμών στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι ένα γκρουπ χημικών, τα οποία ονομάζονται αντιανδρογόνα, μπορούν να μπλοκάρουν τις αντρικές ορμόνες επηρεάζοντας την παραγωγή σπέρματος. Φίλτραρε λοιπόν το νερό σου, για να μην κάνει το σπέρμα σου παρέα με τα ψάρια.

2. Ξεκίνα με σινεμαδάκι

Αν ξεκινήσεις τη βραδιά με μία ρομαντική κομεντί από το σαλόνι -αντί για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ- είναι αυτονόητο ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να τελειώσεις τη νύχτα μαζί της στην κρεβατοκάμαρα. Δεν φτάνει, όμως, μόνο μία καλή επιλογή dvd για να την αφήσεις έγκυο. Χρειάζεσαι και τη συνοδεία ποπ-κορν, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Η αργινίνη, μία ουσία που βρίσκεται στα ποπ-κορν, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τόσο τη σεξουαλικότητά σου όσο και την ποιότητα του σπέρματός σου. Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου έδειξαν ότι το ποπ-κορν μπορεί να βελτιώσει μέχρι και 31% την ποιότητα στη στύση σου, αφού χαλαρώνει τους μυς του πέους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να αυξάνει το μέγεθος και τη σκληρότητα του αντρικού οργάνου.

Η αργινίνη, ως κύριο συστατικό του σπέρματος, αυξάνει τα επίπεδα των αμινοξέων σε αυτό, με αποτέλεσμα την παραγωγή καλοσχηματισμένων και ποιοτικών σπερματοζωαρίων. Φτιάξε αρκετά ποπ-κορν, για να αντέξουν μέχρι τους τίτλους τέλους.

3. Μάζεψε ήλιο

Το καλοκαίρι είναι μακριά, αλλά μέχρι τότε θα βρεις πολλές ηλιόλουστες ημέρες. Τέτοιες ημέρες, λοιπόν, καλό είναι να βγαίνεις έξω και να «φωτοσυνθέτεις», έστω για δέκα λεπτά, αφού ο ήλιος κάνει καλό στο κρεβάτι. Οι ειδικοί από την κλινική Fertility First Αssisted Reproduction στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έκαναν αιματολογικά τεστ σε 800 άντρες και βρήκαν ότι αυτοί που είχαν μειωμένη ποιότητα σπέρματος (πάνω από το ένα τρίτο) είχαν χαμηλά ποσοστά της βιταμίνης D στον οργανισμό τους.

Το δέρμα σου αυτόματα μετατρέπει το ηλιακό φως στη «βιταμίνη της αρρενωπότητας». Πριν όμως πάρεις τους δρόμους τις ηλιόλουστες ημέρες, μάθε ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ξεχάσεις τα γυαλιά ηλίου στο σπίτι. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Ophthalmology υποστηρίζει ότι το ηλιακό φως είναι η κύρια αιτία της μη αναστρέψιμης τυφλότητας στον σύγχρονο βιομηχανοποιημένο κόσμο.

4. Ο λύκος κι αν εγέρασε

Πολλές φορές ένα εύκολο και πρόχειρο γεύμα μπορεί να φορτώσει με τύψεις το υποσυνείδητό σου ως προς τα οφέλη που μπορεί να έχει για τον οργανισμό σου. Τώρα πια μπορείς να έχεις αυτό που θα πετάξει τις τύψεις στα σκουπίδια. Ερευνητές, σίγουρα πεινασμένοι και με περιορισμένο χρόνο, ανακάλυψαν ότι ένα μπολ με ντοματόσουπα την ημέρα μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητά σου. Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ έδειξε ότι η αντρική στειρότητα συνδυάζεται με τα μικρά ποσοστά λυκοπένιου στο σπέρμα.

Το συγκεκριμένο συστατικό βρίσκεται στη δομή της ντομάτας, η οποία αν καταναλωθεί ως σούπα, αυξάνει το ποσοστό, κατά το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το λυκοπένιο. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι ένας σαραντάρης, ο οποίος για δύο συνεχείς εβδομάδες έτρωγε καθημερινά ένα μπολ ντοματόσουπα, αύξησε τη συγκέντρωση του λυκοπένιου στον οργανισμό του κατά 12% και ταυτόχρονα μείωσε τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει καρκίνο του προστάτη.

5. Το πέταγμα του πελαργού

Αν θες να προστατεύσεις τη γονιμότητά σου, τότε οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό σου είναι persona non grata. Οταν η παρουσία τους συναντάται σε μεγάλες ποσότητες, τα οργανικά μόρια -που προκαλούν φυσική γήρανση στον οργανισμό σου- έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν απευθείας την παραγωγή του σπέρματός σου.

Μία δίαιτα υψηλή σε αντιοξειδωτικά (με τις τροφές ολικής άλεσης, το μπρόκολο και το πράσινο τσάι να είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σου) σε προστατεύει από αυτό το φαινόμενο, αλλά ένα χάπι είναι αυτό που μπορεί να σιγουρέψει την προστασία της γονιμότητάς σου. Η εφημερίδα Fertility and Sterility βρήκε ότι οι άντρες, οι οποίοι παίρνουν συστηματικά το συμπλήρωμα CoQ10, αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης της συντρόφου τους κατά 13,6%, αφού αυξάνεται η κινητικότητα στο σπέρμα τους. Επίσης, οι συγκεκριμένες κάψουλες βελτιστοποιούν την ενέργεια που σου δίνει το φαγητό σου.

[Men's Health]