promotional banner

Sex: Οργασμός με δυσκολία


Εκτός από ψυχολογικό, το πρόβλημα της κορύφωσης στις γυναίκες μπορεί να είναι και γονιδιακό.

Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες η γυναίκα να έχει σε μεγάλο ποσοστό αποβάλει την εικόνα του αδύναμου φύλου, όμως σε ορισμένους τομείς στον έρωτα η ανισότητα είναι αρκετά εμφανής. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το 12-15% των γυναικών δεν έχουν οργασμό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες αγγίζει μόλις το 2%.

* Επίσης, ενώ μια γυναίκα χρειάζεται κατά μέσον όρο 12 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό, για έναν άντρα είναι αρκετά 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες τόνιζαν πως η συγκεκριμένη γυναικεία αδυναμία οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Βρετανοί επιστήμονες, όμως, που μελέτησαν τις περιπτώσεις 4.000 δίδυμων γυναικών, ανακάλυψαν ότι το μυστικό του γυναικείου οργασμού βρίσκεται στα γονίδια.

* Το εντυπωσιακό, κατά τα συμπεράσματά τους, είναι ότι η διακύμανση της ικανότητας να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό οφείλεται σε ποσοστό 34-45% σε γενετικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα υπάρχει και η επίδραση άλλων βιολογικών παραγόντων.

* Σχολιάζοντας το γιατί υπάρχει τόση διαφορά όσον αφορά τον οργασμό στα δύο φύλα, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτό ενισχύει την άποψη πως μέρος της διαδικασίας του οργασμού κληρονομείται. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν εύκολα σε οργασμό, δεν χρειάζονται απαραίτητα έναν καλό ερωτικό σύντροφο.

* Αν οι επιστήμονες βρουν ποια γονίδια επηρεάζουν τον οργασμό και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, μπορεί να ανοίξουν το δρόμο σε μελλοντικές θεραπείες για τις γυναίκες που δεν μπορούν να φτάσουν σε ερωτική κορύφωση.

* Πάντως, η δρ Μάργκαρετ Ρις, ειδική στις δυσλειτουργίες της γυναικείας σεξουαλικότητας, τόνισε πως πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα αλλά αρκετά απλά, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η μειωμένη διάθεση, προβλήματα στη διέγερση... Έτσι, είναι αρκετά δύσκολο ένα και μόνο φάρμακο να λύσει το πρόβλημα.