promotional banner

Sex: Ανεπιθύμητη... βιασύνη


Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι συνήθως προσωρινό πρόβλημα, που υπάρχουν τρόποι να λυθεί.

Τα προβλήματα της πρόωρης εκσπερμάτωσης ανησυχούν κυρίως τους νεότερους άντρες. Η αγωνία για την επίδοσή τους δεν σχετίζεται με προβλήματα στύσης, αλλά με την ανικανότητα να ελέγχουν την εκσπερμάτωσή τους αρκετά, ώστε να ικανοποιούν την παρτενέρ τους.

Οι άντρες που έχουν τάση να εκσπερματώνουν πρόωρα είναι περισσότεροι απ όσους φανταζόμαστε, αλλά αυτό το μειονέκτημα εξαφανίζεται συνήθως με την ηλικία. Όταν κάποιος συνηθίζει να κάνει έρωτα με την ίδια γυναίκα, κατορθώνει πιο εύκολα να συγκρατείται. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρεί, τα αίτια είναι σίγουρα βαθύτερα, αλλά και πάλι αντιμετωπίζεται δραστικά με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Η εκσπερμάτωση είναι πρόωρη όταν συμβαίνει μόλις η βάλανος έρθει σε επαφή με το αιδοίο και εισχωρήσει στον κόλπο. Επίσης, όταν προκαλείται από τα χάδια στη διάρκεια των προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών και πριν από τη διείσδυση. Η πρόωρη εκσπερμάτωση συμβαίνει κυρίως σε πολύ νευρικούς και ευέξαπτους άντρες ή σε όσους είναι θύματα μιας στενόμυαλης παιδείας και κοινωνικοθρησκευτικών ταμπού. Παρατηρείται και ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο σεξουαλικής αποχής ή όταν ο ερωτικός σύντροφος είναι καινούργιος ή όταν η διέγερση είναι πιο έντονη από άλλες φορές. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Η γυναίκα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Να πώς:
*Να μείνει εκούσια απαθής. Να μη σφίγγει τους κολπικούς μυς γύρω από το πέος του συντρόφου της και να μην κουνά καθόλου τη λεκάνη της.
*Να αποφύγει να προκαλέσει τη διέγερσή του φορώντας σέξι νυχτικό ή μεθυστικό άρωμα.
*Να ενθαρρύνει τον παρτενέρ της να κάνει έρωτα πολλές, απανωτές φορές. Έτσι, και αν ακόμα έχει πρόωρη εκσπερμάτωση στην αρχή, θα μπορεί να απολαμβάνει τη σεξουαλική επαφή.
*Να ζητάει από το ταίρι της να κάνουν έρωτα όταν είναι κουρασμένος και η διέγερσή του δεν είναι πλήρης.