promotional banner

Tα διατροφικά τρικ των αδύνατων κοριτσιών


Αν νομίζεις ότι δίαιτα σημαίνει να αλλάξεις τα φαγητά που τρως, είσαι γελασμένη. Αντίθετα, αν θέλεις να ακολουθήσεις μια πετυχημένη δίαιτα, μιμήσου όσα κάνουν τα αδύνατα κορίτσια, και άλλαξε το τρόπο που σκέφτεσαι, όχι το πώς τρως.

Τα αδύνατα κορίτσια... δεν γνωρίζουν περί δικαιοσύνης φαγητού: αν δεν έχεις ζήσει στην Κατοχή ή στην Αιθιοπία, δεν μπορώ να δικαιολογήσω την εμμονή που έχεις για το τι είναι δίκαιο στη διατροφή. Για παράδειγμα, πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σιχτιρίζει τον κακό μεταβολισμό που έχεις κληρονομήσει και δεν μπορείς να απολαύσεις όση ποσότητα φαγητού θα ήθελες. Μια αδύνατη γυναίκα, δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει σκέψεις περί δικαιοσύνης. Ξέρει ότι τι ωραίο κορμί και η υγεία, απαιτεί θυσίες και πολλές φορές θα αναγκαστείς ν' αφήσεις κάποια από την ποσότητα φαγητού που έχεις στο πιάτο σου!

Τα αδύνατα κορίτσια... τρώνε καθιστά: μπορεί να το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά το να κάθεσαι στο τραπέζι και να τρως αρχοντικά, μπορεί να σου εξασφαλίσει μια αδύνατη σιλουέτα. Όταν τρως στο πόδι, ούτε βλέπεις τι τρως αλλά και ούτε πόσο τρως. Άσε που δεν υπολογίζεις την ποσότητα που κατανάλωσες. Σε ένα κανονικό καθιστό γεύμα και τι τρως βλέπεις και χορταίνεις πιο γρήγορα.

Τα αδύνατα κορίτσια... δεν φοβούνται να πεινάσουν: φυσικά, δεν λέμε να πεθάνεις στην πείνα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να αγοράσεις και να μαγειρέψεις τροφή για ένα λόχο, με το φόβο ότι θα μείνει άδειο το στομαχάκι σου. Τα αδύνατα κορίτσια μπορούν να ξεχωρίσουν την απλή λιγούρα απ' την πραγματική πείνα και δεν φοβούνται ένα αθώο γουργούρισμα του στομαχιού τους. Και εν τέλει, τι φοβάσαι περισσότερο: ν΄ αφήσεις άδειο το στομάχι σου ή να γίνεις τόσο παχουλή που θα σε αφήσει ακόμα και το αγόρι σου;

Τα αδύνατα κορίτσια... δεν παρηγοριούνται με το φαγητό: προσπάθησε να θυμηθείς μερικές από τις πιο δυστυχισμένες ή αγχώδεις εμπειρίες της ζωής σου. Τότε που σε παράτησε ο Μήτσος και παρηγορήθηκες με 2 τούρτες σοκολάτας. Ή τότε που έδινες πανελλήνιες και καταβρόχθισες 10 σακούλες πατατάκια σε μία ώρα.. Τα αδύνατα κορίτσια γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν θα βρουν παρηγοριά στο φαγητό. Κάθε φορά που νιώθεις το ταβάνι να σε πλακώνει, κλείσε το ψυγείο και δώσε 20 λεπτά στον εαυτό σου να ηρεμήσει. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω χρόνο για να ξεπεράσεις το πρώτο σοκ και να μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό της παρηγοριάς.

Τα αδύνατα κορίτσια... επιβραβεύουν τον εαυτό του με δώρα και όχι με κουλουράκια: αν για κάθε σου επιτυχία, γιορτάζεις με δείπνα και πάστες σοκολατίνες, το έχασες το κορμί πατριώτισσα. Τα αδύνατα κορίτσια, προτιμούν να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους με ένα σπα, μια νέα τσάντα ή ένα νέο αγόρι και όχι με μια καρμπονάρα. Μπορείς κι εσύ να μιμηθείς τη συμπεριφορά τους αυτή, που μπορεί να αδειάσει το πορτοφόλι σου, αλλά θα αποζημιωθείς με το καυτό σου κορμί μπροστά στον καθρέφτη.