promotional banner

Σεξουαλικές φαντασιώσεις


Φοβάστε όταν οι ερωτικές εικόνες του μυαλού σας γίνονται βίαιες; Μην ανησυχείτε, δεν κινδυνεύετε! Oι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι πάντα ευχάριστες και αυτό είναι φυσιολογικό.

* Οι περισσότερες μελέτες σχετικά με τα σεξουαλικά βίτσια θεωρούν ότι οι τολμηρές σκέψεις είναι συνήθως ευπρόσδεκτα ερεθίσματα που ανάβουν το ερωτικό πάθος και δεν το «σβήνουν».

* Μια φαντασίωση μπορεί να υποδηλώνει πολλά πράγματα και εξαρτάται από το πότε την έχεις, μπορεί δε να εμπεριέχει ταυτόχρονα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να φαντασιώνεσαι ότι κάνεις σεξ σε εξωτερικό χώρο (που είναι μία έντονα ερεθιστική εμπειρία), αλλά να το κάνεις π.χ. με τον καθηγητή μαθηματικών σου (που συνήθως επιδρά αντίθετα).

* Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις σχετίζονται με ιδεοληπτική, ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και ότι οι βίαιες φαντασιώσεις μπορεί να οδηγήσουν τελικά σε καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Η έρευνα της Cheryl Renaud, καθηγήτριας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο New Brunswick του Καναδά, δείχνει ότι οι ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις συμβαίνουν συχνά σε πολλούς ανθρώπους. Άρα, για παράδειγμα, ενώ η δουλοπρεπής σεξουαλική συμπεριφορά είναι οδυνηρή, το να τη σκέφτεται κάποιος δεν έχει βλάψει κανέναν.