promotional banner

Χριστούγεννα με χιόνι βλέπουν οι μετεωρολόγοι


Παρά την πρόσκαιρη βελτίωση, νέο κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πάρα την ελαφρά βελτίωση του καιρού, χιονισμένες παρέμειναν χθες πολλές περιοχές στα ορεινά της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες, για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα.

Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν από τώρα λόγο για Χριστούγεννα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Χθες, στη Βόρειο Ελλάδα αλυσίδες απαιτούνταν για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα, αλλά και την Κερασιά. Οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», αλλά και προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου από το δρόμο της Βέροιας. Ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Σέλι, ήταν κλειστός.
Καθαρό από χιόνια ήταν το οδικό δίκτυο στις Σέρρες, αλλά και στην ορεινή Χαλκιδική, ενώ αλυσίδες απαιτούνταν για την κίνηση των οχημάτων στο Βίτσι του νομού Φλώρινας (18ο έως 28ο χλμ.).

Οι αλυσίδες επίσης χρειάζονταν για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμος Καστοριάς - Αμυνταίου (22ο-38ο χλμ.) αλλά και Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου (30ό-60ό χλμ.). Χωρίς αλυσίδες γινόταν η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

Αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρια ορεινά, ενώ πιθανότητα ισχυρών καταιγίδων υπάρχει κατά τόπους στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, το σκηνικό του καιρού όμως θα είναι βροχερό, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υδράργυρος θα υποχωρήσει εκ νέου, οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν στα βόρεια ορεινά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων.