promotional banner

Χωρίς οδική βοήθεια από αύριο χιλιάδες οδηγοί


Γράφει η Στελίνα Μαργαριτίδου

-"Αλαλούμ" έχει προκαλέσει στο υπουργείο Μεταφορών, κυρίως στις εταιρείες οδικής βοήθειας, από τη μία η τροπολογία με την οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται μόνο με μία εταιρεία οδικής βοήθειας, η οποία θα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και από την άλλη η αναίρεση της τροπολογίας, η οποία θα ισχύει από τη νέα χρονιά και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Έτσι, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα, από αύριο δεν θα μπορούν τυπικά να εξυπηρετηθούν χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων που θα έχουν ασφάλιση οδικής βοήθειας σε εταιρείες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα και ενώ ισχύουν τα παραπάνω, το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει τους ασφαλιστές ότι "θα κατατεθεί αναστολή της τροπολογίας που ψηφίστηκε το καλοκαίρι", κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Από την 1η Ιανουαρίου λοιπόν υπάρχει πιθανότητα χιλιάδες ασφαλισμένοι οδηγοί να μην μπορούν να τύχουν των υπηρεσιών της οδικής βοήθειας με την οποία είχε συμβληθεί η ασφαλιστική τους εταιρεία!

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ...

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε το καλοκαίρι στη Βουλή, κάθε ασφαλιστική εταιρεία θα συνεργάζεται στον τομέα του κλάδου αυτοκινήτων μόνο με μία εταιρεία οδικής βοήθειας. Εάν συνεργαστεί με περισσότερες από μία -κάτι που ίσχυε πριν από το περασμένο καλοκαίρι- τότε η σύμβαση αυτή θα κρίνεται παράνομη. Οι μεικτές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας που θα καλύπτουν τους ασφαλισμένους θα πρέπει, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν τώρα, να έχουν δικά τους μέσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει αναστολή της ρύθμισης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Κώστας Μπερτσιάς περιμένει τις νέες ρυθμίσεις από το υπουργείο Μεταφορών, οι οποίες όπως διαβεβαιώνει η κ. Α. Τσάκα από το αρμόδιο υπουργείο "αναμένεται το επόμενο διάστημα”. Σύμφωνα με αυτές "μια ασφαλιστική εταιρεία θα μπορεί να κάνει σύμβαση με τρεις εταιρείες οδικής βοήθειας, οι οποίες θα μπορούν να έχουν τις δικές τους μεικτές επιχειρήσεις στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη".

[ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ]