promotional banner

Αυστραλία: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης


Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη ζώνη των δυτικών ακτών της Αυστραλίας και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της, σύμφωνα με...δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής τρείς πυροσβέστες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, τουλάχιστον 40 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη δασική πυρκαγιά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των κατοικιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς ενδέχεται να είναι ο διπλάσιος στην πραγματικότητα.

Η φωτιά κατακαίει στο πέρασμα της εκτάσεις στη μικρή πόλη Τούντιεϊ, περίπου 80 χλμ. βορείως του Περθ, και ήδη σε δύο ξεχωριστά μέτωπα έχουν απανθρακωθεί περί τα 330.000 στρέμματα.

Η εικόνα που μετέφεραν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης, οι οποίες μπήκαν στη διακεκαυμένη ζώνη για να εκτιμήσουν τις ζημιές, ήταν τραγική.

«Τα σπίτια τυλίγονται στις φλόγες το ένα μετά το άλλο», ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές ζώνες πυρός, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεν Γκέιλ.

Σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας, οι φλόγες ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα σε ύψος.

Στην πόλη Ντανταράγκαν, βόρεια του Περθ, μια άλλη φωτιά συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου χωρίς να απειλεί σπίτια, αλλά έχουν γίνει στάχτη 105,000 στρέμματα βοσκοτόπων.

Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού κάηκαν οι ξύλινες κολόνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια της Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Κόλιν Μπαρνέτ κήρυξε τη φλεγόμενη περιοχή Τούντιεϊ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

[econews]