promotional banner

Μπύρα κατά του καρκίνου


Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνδρες που πίνουν μπύρα μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Πειράματα έδειξαν ότι η ουσία xanthohumol, ένα μίγμα που παράγεται από τον λυκίσκο της μπύρας, «μπλοκάρει» τη χημική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε παρουσίαση καρκίνου. Άλλωστε η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται με φάρμακα που δρουν με παρόμοιο τρόπο στον οργανισμό. Η επικεφαλής της έρευνας Clarissa Gerhausa από το γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Heidelberg, λέει ότι «βρίσκονται στην αρχή αυτής της επιστημονικής ανακάλυψης». Το xanthohumol είναι αντιοξειδωτικό, γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Βρίσκεται ακόμα σε φρούτα και σε μπαχαρικά.