promotional banner

«Έξυπνο» κινητό από την Google


Εντάθηκαν οι πληροφορίες ότι η Google ετοιμάζει το δικό της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα πουλά απευθείας στους καταναλωτές από το 2010, παρακάμπτοντας τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Η συσκευή θα ονομάζεται “Nexus One” και παράγεται από την ταϊβανέζικη ΗΤC για λογαριασμό της Google. Αν όντως αυτό συμβεί, θα είναι μια σπάνια στρατηγική κίνηση, επειδή η αμερικανική εταιρία δεν συνηθίζει να πουλά συσκευές απευθείας στους καταναλωτές.

Όπως δήλωσε αρμόδιο στέλεχος της Google, ο αντιπρόεδρος στον τομέα παραγωγής Mario Queiroz, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ήδη οι εργαζόμενοί της κάνουν δοκιμές σε μια συσκευή που «συνδυάζει καινοτόμο hardware από μια συνεργαζόμενη εταιρία και λογισμικό που ‘τρέχει’ στο Android (σ.σ. το λειτουργικό για κινητά της ίδιας της Google), προκειμένου να πειραματιστούμε με νέες εφαρμογές και δυνατότητες στα κινητά τηλέφωνα».

Αρνήθηκε πάντως να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Παραδοσιακά, η Google ζητά από τα στελέχη της και απλούς εργαζόμενούς της ανά τον κόσμο να δοκιμάζουν πρώτα στο εσωτερικό της εταιρίας τις νέες καινοτομίες, πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ήδη στο Twitter κυκλοφόρησαν μηνύματα ενθουσιασμένων εργαζομένων της εταιρίας που έκαναν λόγο για τα «νέα τηλέφωνα Google”.

Σταδιακά βγαίνουν όλο και περισσότερα κινητά με το λειτουργικό της Google στην αγορά (από Motorola, Sony Ericsson κ.α.) και η εταιρία ερευνών Gartner εκτιμά ότι μέχρι το 2012 οι συσκευές που θα «τρέχουν» το Android, θα φτάσουν το 14% της παγκόσμιας αγοράς από μόλις 2% τώρα (στην Ευρώπη το μερίδιο είναι γύρω στο 5,5%).

Η ταϊβανέζικη εταιρία HTC, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής «έξυπνων» κινητών στον κόσμο, προς το παρόν δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που «έτρεχε» το Android, ήταν το G1 και εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2008.

[πηγή]