promotional banner

Mozilla Firefox: Νέα χαρακτηριστικά


Η Mozilla είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης 3.6 του browser της Firefox για το Δεκέμβριο του 2009, αλλά τώρα στο site του ιδρύματος αναφέρεται ως στόχος η διάθεση της έκδοσης αυτής το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Εκτός αυτού, ο αρχικός προγραμματισμός για τη διάθεση της έκδοσης 4.0 του Firefox το 2010 επίσης τροποποιήθηκε, αφού τώρα ως στόχος αναφέρονται "τα τέλη του 2010 ή οι αρχές του 2011", ενώ η κυκλοφορία της έκδοσης beta τοποθετείται στο καλοκαίρι της χρονιάς που έρχεται.



Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του Firefox 3.6 θα είναι το plug-in Personas που θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν εύκολα την εμφάνιση του browser. Προσπάθειες έχουν γίνει επίσης για την επιτάχυνση της εκκίνησης της εφαρμογής και τη αύξηση της ασφάλειάς της.




Για την έκδοση 3.7 του browser, η Mozilla σχεδιάζει αρκετές αλλαγές όπως τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής και την ενσωμάτωση του Jetpack, ενός interface για plug-ins που διευκολύνει τη δημιουργία τους, την εγκατάστασή τους και την ενημέρωσή τους.









Οι προγραμματιστές της Mozilla εργάζονται επάνω σε ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Electrolysis, το οποίο θα τοποθετεί τις διάφορες υπολογιστικές διαδικασίες σε ξεχωριστά τμήματα, με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας του browser. Στην έκδοση 3.7 θα υλοποιείται η πρώτη φάση του Electrolysis που θα διαχωρίζει τη λειτουργία των plug-ins από την κύρια υπολογιστική διεργασία του ίδιου του browser.

Στην έκδοση 4.0, το Electrolysis θα χωρίζει ακόμη και τα tabs του browser σε διαφορετικές διεργασίες, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στο user interface της εφαρμογής.