promotional banner

Το κάρι (curry) εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα


Ουσία που βρίσκεται στο κίτρινο κάρι μπορεί να εξουδετερώσει καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η ουσία κουρκουμίνη από καιρό εκτιμάται ότι έχει θεραπευτική δύναμη και ήδη εξετάζεται σαν αγωγή κατά της αρθρίτιδας και της άνοιας.



Πειράματα στο Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο Cork δείχνουν ότι μπορεί να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα οισοφάγου στο εργαστήριο.

Ειδικοί δήλωσαν ότι τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘British Journal of Cancer’, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν τους γιατρούς να αναπτύξουν νέες θεραπευτικές αγωγές. Η Dr Sharon McKenna και η ομάδα της ανακάλυψε ότι η κουρκουμίνη άρχισε να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα εντός 24 ωρών.

Δήλωσε ότι επιστήμονες από καιρό γνωρίζουν πως φυσικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ελαττωματικά κύτταρα που έχουν γίνει καρκινικά και υποπτεύονται ότι η κουρκουμίνη έχει ενδεχομένως θεραπευτική αξία.

Η Dr Lesley Walker, του Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε ότι τα ποσοστά καρκίνου στον οισοφάγο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50% από το 1970, λόγω πιθανόν των αυξημένων ποσοστών παχυσαρκίας, κατανάλωσης αλκοόλ και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

[British Journal of Cancer / iatronet]