promotional banner

Προτάσεις feng shui για την κρεβατοκάμαρα



Η κρεβατοκάμαρά μας είναι το προσωπικό μας άδυτο. Είναι ο καταλληλότερος χώρος για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να δραπετεύσουμε από τον πολύβουο κόσμο γύρω μας.



Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι σε κάθε σπίτι, η κάθε κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιείται για διαφορετικούς λόγους και από τους διαφορετικούς ανθρώπους, επομένως πρέπει και να διακοσμηθεί και να οργανωθεί ανάλογα.
Γενικοί κανόνες

- Όλες οι κρεβατοκάμαρες πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του σπιτιού, το οποίο θεωρείται και το πιο γαλήνιο.



- Απομακρύνετε αντικείμενα όπως όργανα γυμναστικής, γραφεία, υπολογιστές και άλλα έπιπλα που μαρτυρούν ενεργητικότητα. Εάν πρέπει να τα έχετε στο δωμάτιό σας, τότε τοποθετήστε τα μακριά από το κρεβάτι σας και καλύψτε τα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.



- Τοποθετήστε το κρεβάτι σας, έτσι ώστε να κοιτάζει την πόρτα του δωματίου, αλλά όχι ακριβώς μπροστά της, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στην ειρηνική ροή του δωματίου. Είναι καλό να μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας ακριβώς μπροστά από ένα παράθυρο, το οποίο μπορεί να δημιουργεί ρεύματα αέρα και να σας προκαλεί ανησυχία.



- Διαλέξτε έπιπλα άνετα και αποφύγετε τα έπιπλα που έχουν αιχμηρές άκρες.

- Καθαρίζετε καλά και συχνά το χώρο κάτω από το κρεβάτι σας. Αντικείμενα που μπορεί να είναι εκεί κάτω ξεχασμένα, μπορεί να έχουν για σας κακές επιπτώσεις όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ρομαντική διάθεση στην κύρια κρεβατοκάμαρα

- Μπορεί η κεντρική κρεβατοκάμαρα του σπιτιού μας να είναι ένα μεγάλο δωμάτιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ένας χώρος ψυχρός και άχρωμος.



Φροντίστε να του δώσετε “χουζούρικη” και έντονα ρομαντική διάθεση, δημιουργώντας ζεστές γωνιές στο χώρο της.

- Επιστρατεύστε όλη σας την ευαισθησία, διαλέγοντας ζεστά χρώματα, ρομαντική μουσική, αισθησιακά σεντόνια ή κουβερλι και αρωματικά κεριά.



- Τοποθετήστε ένα ευρύχωρο και λειτουργικό κομοδίνο, δίπλα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού σας.

Γαλήνη στην παιδική κρεβατοκάμαρα

- Βάλτε στην παιδική κρεβατοκάμαρα οικογενειακές φωτογραφίες. Θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να νιώθουν ασφαλή, έχοντας την αίσθηση ότι τα προσέχετε.



- Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα νιώθει ήρεμο κι έτοιμο για το κρεβάτι του, διακοσμήστε το χώρο με ήρεμα, θερμά, παστέλ χρώματα και αποφύγετε τα έντονα κόκκινα, μπλε και τα κίτρινα. Επίσης, απομακρύνετε από τη θέα του στο κρεβάτι του, πόστερς και εικόνες από παιδικές φιγούρες που μαρτυρούν ένταση.



- Εάν βλέπετε ότι το παιδί σας δεν κοιμάται καλά, φροντίστε να καλύψετε τους καθρέφτες που μπορεί να υπάρχουν στο δωμάτιο. Οι καθρέφτες κρατούν το δωμάτιο σε ένταση.

- Εάν τα παιδιά σας μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, υποδείξτε για κάθε παιδί, ένα συγκεκριμένο σημείο όπως ένα ντουλάπι, ένα γραφείο ή ένα ράφι. Αυτό θα βοηθήσει να καθορίσει κάθε παιδί το “ch' ι” του (“ch' ι” στην κινέζικη γλώσσα σημαίνει την φυσική ενέργεια του σύμπαντος) και διδάξτε τους το σεβασμό του ενός, στο χώρο και στα πράγματα του άλλου.
Η φιλόξενη κρεβατοκάμαρα μιας “single”

- Ξεφορτωθείτε τα λούτρινα ζωάκια, τις κούκλες και τα πολλά μαξιλάρια. Αυτά τα αντικείμενα δίνουν την αίσθηση σ’ αυτούς που ενδεχόμενα θα φιλοξενήσετε την νύκτα, ότι το κρεβάτι σας είναι ήδη κατηλειμένο.Επιπλόν, όλα αυτά τα αντικείμενα περιορίζουν την κίνηση μέσα στο χώρο του δωματίου σας.



- Αντικαταστήστε οτιδήποτε προδίδει την αίσθηση μοναξιάς, με posters που απεικονίζουν ζευγάρια, δύο ανθρώπους, δύο λουλούδια ή κάτι παρόμοιο.

- Τοποθετήστε ένα ζευγάρι κηροπήγια, βάζα ή βιβλία, στην άκρη της δεξιάς γωνίας της κρεβατοκάμαράς σας, η οποία είναι ο τομέας της αγάπης και του γάμου, σε οποιοδήποτε χώρο.

- Διακοσμήστε έτσι το χώρο σας, σαν να έχετε ήδη κάποιον με τον οποίο μοιράζεστε το κρεβάτι σας. Βάλτε κομοδίνα και πορτατίφ και στις δύο πλευρές του κρεβατιού σας.

[fe-mail.gr]