promotional banner

Formula 1: Τροποποιήσεις στο σύστημα βαθμολόγησης


Το σύστημα βαθμολόγησης της Φόρμουλα Ένα, που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο να ισχύσει το 2010, δεν αποκλείεται να δεχτεί εκ νέου τροποποιήσεις σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Οπως αναφέρουν τογερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport και η φινλανδική εφημερίδα Tutun, οι αξιωματούχοι του σπορ εξετάζουν τη μείωση των βαθμών που θα απονέμονται στον δεύτερο κάθε αγώνα, από 20 σε 18, την ώρα που ο νικητής θα συνεχίσει να παίρνει 25.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 που έχει ήδη επικυρωθεί για την ερχόμενη σεζόν, ενδέχεται να γίνει 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές, η διαφορά βαθμών του πρώτου με τον δεύτερο αυξάνεται σε 7, ενώ, παράλληλα, μειώνεται στους 3 πόντους η διαφορά μεταξύ των θέσεων 2, 3 και 4.

Μία ακόμα πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά είναι άγνωστο αν θα ισχύσει, είναι να δίνεται ένας βαθμός στον οδηγό που γράφει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.
Click here to find out more!

Παράλληλα, ο Ζακ Βιλνέβ δεν καταθέτει τα όπλα στη μάχη για την εξεύρεση μιας αγωνιστικής θέσης την ερχόμενη σεζόν, προκειμένου να επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα ύστερα από τρία και πλέον χρόνια απουσίας. Το όνομα του 38χρονου Καναδού είχε αναφερθεί ανάμεσα στα υποψήφια για τη Lotus, η οποία ωστόσο ανακοίνωσε τελικά τους Γιάρνο Τρούλι και Χάικι Κοβαλάινεν.

Ανοιχτές θέσεις υπάρχουν πλέον μόνο στις Renault, Sauber, Toro Rosso, US F1 και Campos, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 ελπίζει ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιας από τις παραπάνω ομάδες.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω και πολλά να πω, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι απίστευτα σκληρά για να επανέλθω στη Φόρμουλα Ένα αυτή τη σεζόν. Πάντως, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο» δήλωσε ο Βιλνέβ στο auto123.com.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του Βιλνέβ σε αγώνα Φόρμουλα Ένα, ήταν στο GP Γερμανίας το 2006 με την BMW Sauber. Εκτοτε συμμετείχε σε αγώνες NASCAR και στα Le Mans Series.

[ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ]