promotional banner

Πλαστική Κόλπου


Η πλαστική του κόλπου(Vaginoplasty) είναι μία λεπτή χειρουργική επέμβαση, που ως στόχο της έχει τη μείωση της χαλάρωσης των ιστών της περιοχής.
Με την επέμβαση αυτή προκαλούμε την αύξηση του τόνου των μυών του περινέου και του σφρίγους του δέρματος.

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι ιστοί του κόλπου διατείνονται με αποτέλεσμα οι μύες της περιοχής να χάνουν τη δύναμή τους αλλά και το φυσικό τους τόνο.

Συχνά προκαλείται η μείωση ή και απώλεια της σεξουαλικής ικανοποίησης, η οποία γίνεται αντιληπτή αρχικά από την γυναίκα, αλλά στη συνέχεια και από τον σύντροφο της κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Οι επεμβάσεις της Πλαστικής του Κόλπου απαιτούν βαθιά γνώση της ανατομίας της περιοχής, ιδιαίτερη εξοικείωση και εμπειρία στα χειρουργεία αυτά.

Ο Δρ Αλέξανδρος Μπάντερ είναι Χειρουργός Γυναικολόγος με άριστη γνώση της ανατομίας της γυναικείας πυέλου, είναι ειδικός στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του Κόλπου, εφαρμόζει αποκλειστικά πρωτοπορειακές τεχνικές που επιτυγχάνουν σύσφιξη τόσο του κολπικού καναλιού (εώς 8 εκατοστά σε βάθους), όσο και της διαμέτρου της εισόδου του.

Επιτυγχάνεται η αύξηση του αισθήματος ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και βελτιώνεται αισθητά ο οργασμός. Η επέμβαση αυτή συχνά συνδυάζεται με τοποθέτηση ταινίας ελεύθερης τάσης για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων που συχνά συνυπάρχει με την χαλάρωση του κόλπου.

Η επέμβαση διαρκεί από 1 εώς 2 ώρες, δεν χρειάζεται παραμονή στη κλινκή. Γίνεται με τοπική, γενική ή και επισκληρίδια νάρκωση. Η επιστροφή στη δουλειά είναι άμεση, μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά. Οι σεξουαλικές επάφες και η γυμναστική επιτρέπονται μετά το πέρας των 6 εβδομάδων.

Συντάκτης:Αλέξανδρος Μπάντερ MD, AAOCG (Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος )
Healthier World