promotional banner

Κλιματική αλλαγή: 30 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ασία


Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν πέρυσι λόγω των περιβαλλοντικών καταστροφών και των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ασία, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.


Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμα ενδέχεται να εκτοπιστούν μελλοντικά λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως οι πλημμύρες, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η εκτεταμένη ξηρασία και η μειωμένη αγροτική παραγωγή.

Οι κλιματικοί πρόσφυγες πιθανότατα θα κατευθυνθούν σε περιοχές της Ασίας, και όπως προειδοποιεί η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Το κόστος για τη λήψη μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα μέτρα πρόληψης και προσαρμογής περιλαμβάνουν την κατασκευή θαλάσσιων τειχών και την αντικατάσταση των μαγκρόβιων που έχουν κοπεί, έτσι ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από τις καταιγίδες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

econews