promotional banner

Παραμένουν αδιάσπαστα τα υπολείμματα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα υπολείμματα μαζούτ από την περσινή διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν διαλύονται τόσο γρήγορα όσο ανέμεναν οι ειδικοί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Άμπερν της Αλαμπάμα ανέφεραν ότι κηλίδες πετρελαίου που ξεβράστηκαν στις νότιες ακτές των ΗΠΑ μετά από μια τροπική καταιγίδα που χτύπησε την περιοχή μοιάζουν πολύ με τα πετρελαϊκά υπολείμματα που πάρθηκαν από την περιοχή πριν από ένα χρόνο.

Όπως λένε τα δεδομένα αυτά είναι αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη πως το πετρέλαιο που διέρρεε για σχεδόν τρεις μήνες από την πλατφόρμα Deepwater Horizon έχει σε «μεγάλο βαθμό» διαλυθεί.

Η ΒΡ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την έρευνα. Η εταιρεία συνέχιζε τους καθαρισμούς των ακτών μέχρι τις αρχές του μήνα όπου η τροπική καταιγίδα Λι έβγαλε στις ακτές υπολείμματα από την περσινή διαρροή.

Στην πλατφόρμα Deepwater Horizon πραγματοποιήθηκε το Απρίλιο του 2010 έκρηξη με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να ξεκινήσει υπόγεια διαρροή πετρελαίου για 85 ημέρες. Συνολικά διέρρευσαν στον Κόλπο του Μεξικού περισσότερα από 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου προκαλώντας την χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

skai.gr