promotional banner

«Χρυσό» φινάλε στο Μάριμπορ


Με δύο χρυσά μετάλλια, ένα από τον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο και ένα από τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό, ολοκληρώθηκε για την ελληνική ομάδα ενόργανης το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μάριμπορ.

Μπορεί στον έναν τελικό να μην τα κατάφερε η Βάσω Μιλλούση, όμως έφυγε με μετάλλιο από το Μάριμπορ και το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη δοκό.

Μια μέρα μετά την 5η θέση στους ασύμμετρους ζυγούς, η 27χρονη πρωταθλήτριά μας έδειξε έτοιμη για τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ακολουθεί τον επόμενο μήνα στο Τόκιο, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Η Μιλλούση κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με 14.000 βαθμούς, εκτελώντας το πρόγραμμά της με βαθμό δυσκολίας 6.00, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα με 13.500 και στην τρίτη τη Σλοβένα Αντέλα Σαζν με 13.400.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλάσης Μάρας πανηγύριζε μια ακόμη πρωτιά στο μονόζυγο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε ως τέταρτος στον τελικό, κατάφερε παρόλα αυτά να κάνει με τη σειρά του πολύ καλή εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 15.275 βαθμούς που τον έφεραν στην πρώτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Φαμπιάν Λειμλέινερ με 15.025 και στην τρίτη ο Πολωνός Ρομάν Κουλεζα με 14.925.

Αυτό ήταν το χρυσό τρίτο χρυσό για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση, μετά την πρωτιά του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους το Σάββατο (24/9).