promotional banner

Facebook: Μουσική και ταινίες θα φιλοξενεί από εδώ και στο εξής


ην παρακολούθηση ταινιών σε πραγματικό χρόνο και την ακρόαση μουσικής, χάρη στο σύστημα streaming, εγκαινιάζει η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετατρέποντάς τη σε προορισμό ψυχαγωγίας. Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναμένεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και άλλες αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία «like», που θα μπορεί να συμπληρωθεί από άλλες, όπως «Θέλω», «Επιθυμώ» ή «Χρειάζομαι».

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανάδειξη της μουσικής σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούνε μουσική ενώ «σερφάρουν» στο Facebook. Η πρωτοβουλία του Ζούκερμπεργκ εντάσσεται στο πλαίσιο της δεδηλωμένης του φιλοδοξίας για δημιουργία «ηλεκτρονικού κοινωνικού ιστού», στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ενσωματώνουν ιστοσελίδες, κινηματογραφικές ταινίες και μουσική.

Οι 750 εκατομμύρια χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ταινίες, μουσική ή κείμενα, αλλά και να παρακολουθούν κατάλογο των προσφερόμενων θεαμάτων σε «ticker stream». Η ιστοσελίδα του Ζούκερμπεγκ αύξησε τους χρήστες της κατά 250.000 πέρσι, παρότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τη νέα υπηρεσία Google+.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε δύο σημαντικές αλλαγές στον τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν και οι επιτελείς του Facebook θέλουν οι χρήστες να παραμένουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στη σελίδα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η ιστοσελίδα του είναι «πλατφόρμα μοιρασιάς» με προορισμό άλλες εταιρίες media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, η ιστοσελίδα του βρετανικού Independent σημείωσε αύξηση επισκέψεων της τάξης του 680% μέσα σε ένα χρόνο, χάρη στην ικανότητα των χρηστών του Facebook να μετακινηθούν από αυτό στην Independent.