promotional banner

Δείτε την ταινία: ''Ο Aσυμβίβαστος'' του Ανδρέα Θωμόπουλου με τον Πάυλο Σιδηρόπουλο (1979)


Στην ταινία αυτή του Θωμόπουλου, ο πρωταγωνιστής ενσαρκώνεται από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που παίζει το ρόλο ενός φοιτητή της ιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή,

Δείτε τη ταινία

αφού έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα του, που είναι καθηγητής, εγκαταλείπει τη σχολή, αηδιασμένος από το εκπαιδευτικό σύστημα και φεύγει για την Αθήνα.

Εκεί, περνάει τον καιρό του παίζοντας κιθάρα στους δρόμους και γνωρίζοντας τους πιο απίθανους τύπους όπως τον Μπάμπη τον Φλου. Μ' αυτόν τον τρόπο βγάζει αρκετά χρήματα και προσπαθεί να βγάλει δίσκο.

Σ' όλη τη διάρκεια της ταινίας τον βλέπουμε να κινείται μεταξύ του περιθωρίου και της ένταξης σε μια κοινωνία που απαιτεί απ' αυτόν συμβιβασμούς και υπακοή στους κανόνες. Στο τέλος, δεν τα καταφέρνει και συμβιβάζεται για να σώσει την οικογένεια του, κάτι που στη ζωή του δεν έκανε ποτέ.

Βλέπουμε, δηλαδή, και κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία στην ταινία, χωρίς όμως η ζωή του να έχει την ίδια κατάληξη μ' αυτή της ταινίας. Επίσης ερμηνεύει και κάποια δικά του τραγούδια όπως. το "Να μ' αγαπάς" και ένα απόσπασμα από το "που να γυρίζεις.

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Σιδηρόπουλος, Μπέτυ Λιβανού, Ελένη Μανιάτη, Βέρα Κρούσκα, Σταύρος Ξενίδης, Κώστας Βρεττός, Νίκος Αλευράς, Ζοζεφ Ντομης, Μαρίνος Αλεξάκης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Υβόνη Βλαδίμηρου, Φωνή αδελφού: Κώστας Τζούμας.



Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος
Μουσική/μουσική επιμέλεια: Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Θεοδωράκης.

Τραγούδια: «Κάποτε θά 'ρθουν να σου πουν» (μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος)
Ηχοληψία: Γιάννης Δερμιτζάκης.